În ce farmacii din țară te poți testa gratuit pentru depistarea COVID-19

În acest moment, cei care vor să se testeze gratuit pentru a vedea dacă au coronavirus o pot face în mai multe farmacii din țară. Mai clar, conform unei liste publicate de Ministerul Sănătății, testarea gratuită antigenică rapidă pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2 se poate face în 104 farmacii.

Cele mai multe farmacii în care se poate face gratuit testul rapid pentru COVID-19 se află în județul Prahova, în timp ce în județul Cluj sunt 13 astfel de farmacii, iar în Capitală sunt 12.

Potrivit Ordinului MS nr. 644/2021, testarea se face, în primă fază, cu teste obţinute de farmacii de la MS, în mod gratuit, prin direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în limita stocului disponibil.

După terminarea stocurilor de teste gratuite provenite de la MS, farmaciile pot vinde teste rapide, pe care o persoană instruită, din cadrul farmaciei, le poate face pe loc, pentru a depista infectarea cu COVID-19.

În urma testării, farmaciile și oficinele vizate de ordin vor emite un buletin de testare, care conține, cel puțin, numele, prenumele, domiciliul sau reședința persoanei testate, rezultatul testării și data la care s-a efectuat testul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...