În ce ţarã europeanã eşti arestat dacă laşi nesupravegheat animalul de companie

Poliția din Spania are acum competența de a aresta persoanele care-și lasă animalele de companie nesupravegheate, conform unei noi legi privind bunăstarea animalelor, intrată în vigoare săptămâna trecută. Legea îi vizează şi pe cei care maltratează animale de companie, aceştia putând fi amendaţi cu sume de până la 200.000 de euro.

Noua lege prevede asigurarea și înregistrarea obligatorie a animalelor de companie, precum și instruirea proprietarilor în pirivinţa comportamentului faţă de animale.
Mai mult, legea interzice vânzarea de animale de companie în magazine sau pe reţele online, astfel că de acum înainte acestea vor fi vândute doar de crescătorii înregistrați. Totodată, legea a reglementat permisiunea ca animalele de companie să aibã acces nestingherit în restaurante și baruri.

Mai mult, animalele sălbatice precum leii sau tigrii au fost interzise să mai performeze la circ, proprietarii acestor animale având șase luni să se conformeze.

Deşi spune că reglementează protecţia tuturor animalelor, totuşi legea are şi lacune. Astfel, delfinariile pot folosi în continuare delfini până când aceste mamifere mor. La fel, taurii pot performa la coride, care deşi crude sunt considerate de spanioli ca parte integrantă a culturii țării.

Interesant este că includerea protecţiei câinilor de vânătoare în noua lege nu a fost prevăzută urmare a protestelor vânătorilor din zonele rurale, deşi după încheierea sezonului de vânătoare sute de câini sunt abandonați sau chiar spânzurați dacă nu mai sunt de folos stăpânilor lor.

La ora actuală, Spania are aproximativ 29 de milioane de animale de companie (n.r. – marea majoritate câini), din care aproximativ 300.000 sunt abandonate în fiecare an.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole