În curând americanii vor trebui să scoată bani din buzunar dacă își doresc ca automobilele lor Mercedes-Benz să accelereze rapid!

Conform unei știri de ultima ora postată pe blogul platformei cauțimașină.ro, în curând, americanii posesori de automobile Mercedes-Benz vor trebui să plătească o taxă lunară de 100 de dolari dacă își doresc ca mașinile lor să accelereze rapid. Este vorba despre cele două noi modele Mercedes-EQ EQE 350 și EQS 450 prevăzute cu sisteme de accelerare care pot fi deblocate, scăzând astfel timpul de accelerare cu o secundă.

 

Compania Mercedes-Benz a făcut publică informația după ce mai devreme, anul acesta, compania BMW a anunțat că va introduce o taxă lunară pentru posesorii de automobile BMW care doresc scaune și volan încălzit.

 

Conform website-ului online Mercedes, funcția de reducere a timpului de accelerare se va putea activa electronic și odată activată va acționa asupra motorului automobilului și asupra cuplului. Practic, ceea ce se întâmplă odată ce activezi această funcție este o creștere cu 20-24% a puterii motorului, făcând astfel ca un Mercedes-EQ 350 SUV de exemplu să accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe oră în doar 5.2 secunde.

 

Cum au reacționat cumpărătorii față de decizia propusă de compania Mercedes-Benz?

 

Fanii companiei Mercedes-Benz, dar și numeroși specialiști auto nu privesc deloc cu ochi buni decizia luată de această companie. De fapt, Jack McKeown – o voce răsunătoare în industria auto, președintele Asociației Scriitorilor specializați în industria automobilelor din Scoția și redactor al ziarului auto Courier, din Dundee, a spus că deși această inițiativă nu este deloc una surprinzătoare, se gândește că clienții companiei nu vor privi deloc cu ochi buni proiectul, ba chiar se vor opune întrucât un astfel de abonament înseamnă să plătești de două ori pentru același lucru. Nu este ca atunci când plătești de exemplu pentru servicii de telefonie mobilă. Nicidecum. Atunci când plătești un abonament de servicii GSM plătești pentru întreținerea rețelei, dar când plătești pentru deblocarea unei funcții pentru care ai plătit deja o dată, lucrurile stau cu totul și cu totul altfel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...