În curând are loc un eveniment major: Unde se discută viitorul Europei

Conferința privind viitorul Europei are loc, în acest weekend, la Strasbourg. Adunarea plenară va discuta despre contribuțiile cetățenilor. Rapoartele întocmite de grupurile de dezbatere europene, de grupurile și evenimentele naționale, de evenimentul EYE și de platformă vor fi discutate de adunarea plenară.

Mai exact, sâmbătă, 23 octombrie, la Parlamentul European de la Strasbourg, cu participare fizică și de la distanță. Această adunare plenară a conferinței reprezintă două etape majore în contextul conferinței: Pe de o parte, cei 80 de reprezentanți ai grupurilor de dezbatere ale cetățenilor europeni care au fost selectați din grupul de 800 care s-au reunit la Strasbourg în septembrie și octombrie își vor ocupa locurile; Pe de altă parte, pentru prima dată, adunarea plenară va discuta despre contribuțiile cetățenilor care decurg din diferitele componente ale conferinței în forma lor actuală, în timp ce deliberările, evenimentele și dezbaterile online continuă.

Toți se vor reuni în cadrul unei ședințe de constituire

Vineri, grupurile de lucru ale adunării plenare a conferinței, compuse din reprezentanți ai tuturor componentelor adunării plenare a conferinței (inclusiv deputați în Parlamentul European, parlamentari naționali, reprezentanți ai guvernelor, Comisia, parteneri sociali, societatea civilă și cetățeni), se vor reuni în cadrul unei ședințe de constituire. Sâmbătă, adunarea plenară va fi deschisă de copreședinții Comitetului executiv al Conferinței, Guy Verhofstadt (Parlamentul European), de secretarul de stat Gašper Dovžan în numele Președinției slovene a Consiliului UE și de vicepreședinta Comisiei Europene, Dubravka Šuica.

Temele principale dezbătute sunt: Prezentarea primelor impresii ale grupurilor de dezbatere ale cetățenilor europeni de către reprezentanți ai fiecărui grup și de către copreședinți; Un raport al reprezentanților grupurilor și evenimentelor naționale; Un raport al Evenimentului tineretului european; O prezentare de către copreședinți a rapoartelor intermediare și a stadiului lucrărilor privind platforma digitală multilingvă.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole