În curând: Elevii se vor putea testa în școli, în fața profesorilor

Elevii din școli vor putea fi testați din nou anti-coronavirus peste cel puțin 2-3 săptămâni. Ministrul Educației spune că până atunci procedura de achiziție va fi deblocată și se vor cumpăra din nou testele de salivă pentru elevi. O noutate va fi ca testele să poată fi administrate de fiecare elev în parte, la școală, în fața profesorilor.

„Pentru a consolida relevanța acestor teste, cel puțin pentru elevii de vârstă mai mare – cel puțin gimnaziu și liceu – acestea ar putea fi autoadministrate de către fiecare elev în școală sub supravegherea cadrului didactic care nu se implică în administrarea testului, dar care poate gestiona și centraliza rezultatul acestor teste”, a spus ministrul Educației.

Testarea elevilor nu este obligatorie, reamintește Sorin Câmpeanu, ceea ce înseamnă că elevii care refuză să se testeze nu vor avea accesul interzis la clase.

„Acei elevi care, din păcate, nu au înțeles și nu vor înțelege importanța testării nu vor avea accesul interzis la educație – aceia care nu doresc și refuză să se testeze. Sigur, din perspectiva – intru în haina cadrului didactic – este oarecum frustrant să ai o clasă de 30 de elevi din care 10-12 elevi spun <<Noi nu vrem>>”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...