În epoca destinată călătoriilor pe Marte, suntem la Pământ: Ar putea cădea rețelele de telefonie mobilă la iarnă?

Europa are aproape jumătate de milion de turnuri de telecomunicații, majoritatea prevăzute cu baterii de rezervă care asigură însă doar 30 minute de funcționare după o pană de curent.

Întreruperile de curent sau raționalizarea energiei ar putea distruge anumite părți ale infrastructurii acestora, potrivit unei analize exclusive a Reuters.

Războiul din Ucraina și închiderea multor centrale nucleare din Franța ar putea provoca întreruperi repetate de electricitate și ar putea determina măsuri de raționalizare a consumului.
Scenarii deloc liniștitoare
Pentru că în unele țări europene nu sunt sisteme de rezervă pentru penele de curent, operatorii se tem că, la o iarnă mai severă, anumite rețele de telecomunicații ar putea ceda. Și acest lucru se întâmplă în epoca destinată călătoriilor pe Marte…O epocă în care pământenii practic par a fi…la Pământ.

De exemplu, în Franța, operatorilor le este imposibil să schimbe bateriile de pe cele 62 mii de turnuri de telefonie iar compania energetică de stat are în vedere posibilitatea ca întreruperile de energie să dureze maximum două ore.

Scenariul pe care îl au în vedere suedezii, în această iarnă, este raționalizarea energiei electrice iar compania de stat a trecut la achiziționarea unor stații de alimentare mobile care pot fi conectate la rețelele de telefonie.

Nu în ultimul rând, în Italia rețelele de telefonie mobile ar putea să fie excluse de la măsurile de economisire în timp ce în Germania, Deutsche Telekom poate folosi generatoare pe motorină, în cazul penuriei de energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...