În loc de reducerea suspendării, Simona Halep ar putea să primească mai mult

Publicat: 09 feb. 2024, 22:59, de Viorela Pitulice, în SPORT , ? cititori
În loc de reducerea suspendării, Simona Halep ar putea să primească mai mult

Deși Simona Halep s-a arătat destul de optimistă cu privire la verdictul Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis cu privire la suspendarea sa de patru ani, după ce a fost depistată pozitiv la Roxadustat, situația ar putea să se complice, iar verdictul să fie chiar invers.

Simona Halep a avut parte de trei zile de audieri la Lausanne – Elveția, unde a participat și fostul său antrenor, Patrick Mouratoglou. Acesta a încercat să ia vina asupra lui și a echipei sale de la Academie, întrucât de la ei a venit recomandarea către Simona în privința folosirii suplimentului care i-a adus suspendarea.

Acum, Simona speră că judecatorii îi vor reduce la jumătate pedeapsa primită de la Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis, însă nu este chiar atât de simplu.

„Nu pot să vă spun nimic despre ce a fost la audieri, dar pot să vă spun că audierea aceasta mi-a dat șansa să-mi prezint apărarea și vreau să vă spun că încrederea mea este intactă referitor la adevăr și sunt foarte încrezătoare că se va demonstra că nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat vreodată”, a declarat Simona Halep, la finalul celei de-a treia zile de audieri.

În ultima zi a procesului de la Lausanne din Elvetia, Simona Halep s-a aflat față în față cu acuzatorii din partea Agentiei Internationale pentru Integritate in Tenis. Aceștia au susținut că jucătoarea nu s-a contaminat cu Roxadustat în mod accidental și au cerut majorarea pedepsei inițiale.

Ion Țiriac, pesimist

Fostul mare tenismen Ion Țiriac pare destul de rezervat cu privire la un verdict favorabil pentru Simona Halep la TAS. Miliardarul consideră că Simona a făcut o mare greșeală de la care i se și trage suspendarea de patru ani pentru dopaj.

„Mă îndoiesc că TAS-ul face foarte mult. În general, nu fac, pentru că au hotărât ăia care știu ce au hotărât. Simona Halep a făcut o singură greșeală. Nu a spus de la început: «Vă rog să îi luați pe oamenii care au grijă de mine, nu pe mine. De-aia îi plătesc»”, a declarat Ion Țiriac, potrivit sport.ro.

În 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pe Halep pentru o perioadă de patru ani, din cauza unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP). Suspendarea este valabilă până la 6 octombrie 2026. 

Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat decizia integrală a tribunalului independent Sport Resolutions în cazul Simona Halep. Românca a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în data de 24 octombrie 2023.