În oraşele mari se înregistrează o creștere mai mare a numărului de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2

Peste 4.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-COV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, o treime dintre acestea fiind confirmate în București, Cluj și Timișoara, a anunțat, ministrul Sănătății.

Ministrul Alexandru Rafila subliniază că în orașele mari se înregistrează o circulație mai mare a coronavirusului și recomandă în continuare testarea ca măsură de control.

”Se respectă, dacă vreţi, ceea ce s-a întâmplat şi în perioadele anterioare. Oraşele cele mai mari, cu activitate intensă, cu interacţiuni multiple, dau cele mai mari cifre în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi. Această creştere care se înregistrează în aceste zile o monitorizăm cu atenţie. Ministerul Sănătăţii a păstrat toate instrumentele care ţin de el în ceea ce priveşte diagnosticul, evaluarea, tratamentul acestor pacienţi. Există aceeaşi capacitate operaţională, centrele de evaluare ambulatorii. Încurajăm, de asemenea, testarea ca măsură de control al acestei pandemii în ţara noastră”, a precizat ministrul Rafila.

În continuare, ministrul Rafila a pus accentul pe respectarea măsurilor de protecție: masca – mai ales în mijloacele de transport în comun și spații închise, igiena personală și, evident, vaccinarea. În legătură cu vaccinarea, ministrul a mai spus:

„Vaccinarea poate fi făcută, în continuare, la medicul de familie. Facem trecerea de la sistemul cu centre de vaccinare către medicii de familie. Acest proces va mai dura un anumit interval de timp. Există încă centre de vaccinare la nivelul unităţilor sanitare, iar ulterior încercăm să includem această vaccinare în programul obişnuit de imunizare care există în ţara noastră”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...