În regiunea Kiev au fost găsite peste nouă sute de cadavre de civili

După masacrul de la Bucea, un alt caz de execuție a civililor vine să oripileze și să șocheze opinia publică. Poliția ucraineană a descoperit, în apropiere de Kiev, în satul Șevcenko, mai precis, peste nouă sute de cadavre ale unor oameni uciși de ruși.

După cum relatează The Guardian citându-l pe Andriy Nebytov, șeful poliției regionale din Kiev: „Au fost pur și simplu executați pe stradă! Prezența rănilor prin împușcătură indică faptul că mulți au fost împușcați prin spate. E un fapt. Sub ocupația rusă oamenii, civili toți, au fost executați fără vreo vină, în stradă”. 95 % dintre victime au murit din cauza rănilor prin împușcare.

Cadavrele civililor executați au fost lăsate, pur și simplu, în stradă, ori aruncate prin subsoluri ori sub dărâmături. Andriy Nebytov, șeful poliției regionale, a mai declarat: „ Pe zi ce trece se găsesc tot mai multe cadavre, sub dărâmături și în gropi comune. Cadavrele găsite în satul Șevcenko au fost identificate. Au fost locuitori normali ai locului și, înainte să fie executați, au fost și torturați”.

Unele victime purtau banderole albe, semn că fuseseră verificate de ruși. La fel și unele case aveau atârnate cârpe albe în fața caselor, ca să se știe că acolo trăiesc copii. Dar soldații ruși nu au respectat aceste norme internaționale. Și, actualmente, în Ucraina au fost uciși, conform autorităților statului, 202 copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Crescător de vaci: Ne-am cam săturat noi, fermierii, să ne milogim...

Crescători de vaci se afă într-un moment de mare cumpănă, iar, din păcate, nici sprijinul autorităților nu este pe măsura așteptărilor și, mai ales,...