În România: Apare primul volum de memorii al lui Barack Obama

Fostul preşedinte al SUA, Barack Obama, îşi va lansa în luna noiembrie primul volum al memoriilor sale. Memoriile prezidențiale ale lui Barack Obama vor fi publicate în două volume. Primul dintre ele – “Pământul făgăduinței” – va apărea simultan în 25 de limbi.  

“Pământul făgăduinței” va fi publicat în România, atât în format tipărit, cât și în format digital de Editura Litera. Ediția în limba engleză a cărții va fi publicată în SUA și Canada. Data de publicare a celui de-al doilea și cel din urmă volum de memorii n-a fost încă stabilită și va fi făcută publică ulterior. Informațiile despre turneul de promovare a cărții în care va porni președintele Obama vor fi anunțate în cursul toamnei. Obama mai este autorul a două bestsellere New York Times: “Dreams from My Father” și “The Audacity of Hope”.

De la tânărul aflat în căutarea propriei identități, la liderul lumii libere

Într-un stil original, Barack Obama istorisește în acest prim volum de memorii povestea drumului său – de la un tânăr aflat în căutarea propriei identități, la liderul lumii libere, descriind atât educația sa politică, cât și momentele cruciale din primul mandat al președinției sale istorice – o perioadă de frământări și de transformări profunde.

De asemenea, Obama relatează de la victoria în prima rundă din alegeri în Iowa, care a reprezentat un punct de cotitură, până la noaptea istorică din 4 noiembrie 2008, când a fost ales al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, devenind primul afro-american care ocupa cea mai înaltă funcție în stat. Reflectând la perioada în care a fost președinte, fostul președinte șl SUA prezintă atât o analiză unică și minuțioasă a influenței uluitoare și a limitelor puterilor prezidențiale, cât și o înțelegere remarcabilă a dinamicii politicii partizane din SUA și a diplomației internaționale.

Relatează în mod deschis despre forțele care i s-au opus

Obama vorbește cu franchețe despre cum a împăcat candidatura la fotoliul prezidențial ca afro-american, cu provocările de ordin moral pe care le presupun deciziile de mare miză ce trebuie luate. Relatează în mod deschis despre forțele care i s-au opus atât în țară cât și în străinătate, despre impactul pe care traiul la Casa Albă l-a avut asupra soției și a fiicelor sale, și nu-i este teamă să-și dezvăluie îndoielile de sine și dezamăgirile.

„Nimic nu se compară cu sentimentul pe care-l ai când termini de scris o carte și sunt mândru de aceasta pe care tocmai am finalizat-o (…). Dincolo de a fi o lectură plăcută și informativă, sper mai mult decât orice ca această carte să inspire tinerii din toate colțurile țării – și ale lumii -– să preia ștafeta, să-și facă vocea auzită și să întreprindă tot ce ține de ei ca să schimbe lumea în bine”, spune Barack Obama.

Obama a fost cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, ales în noiembrie 2008, și a ocupat această funcție vreme de două mandate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...