În sfârșit încep lucrările la fostul patinoar 23 August

Publicat: 16 iul. 2025, 14:14, de Alice Călin, în ACTUALITATE , ? cititori
În sfârșit încep lucrările la fostul patinoar 23 August
Foto: Digisport / Fostul patinoar 23 August

Lucrările la noul complex sportiv care va înlocui vechiul patinoar 23 August din București sunt pe cale să înceapă. Primăria Capitalei a anunțat că proiectul, sub numele Mihail Flamaropol, este gata să intre în faza de execuție, după ani întregi de amânări și promisiuni. Investiția este estimată la 128 de milioane de lei, fără TVA, sumă ce va fi împărțită în mod egal între Primăria Generală și Primăria Sectorului 2.

Fostul Patinoar 23 August va primi o nouă viață

Cândva un hub al sportului Bucureștean, patinoarul 23 August a găzduit mii de meciuri de hochei și spectacole de patinaj artistic. Tribunele erau la fel de pline precum stadionul de fotbal care, la vremea respectivă, purta același nume. Deși a supraviețuit primei perioade de tranziție, de-a lungul anilor ’90, patinoarul a fost închis în 2012, pentru lucrări de modernizare.

Patru ani mai târziu, a fost demolat pentru face loc unui proiect mai mare, la standarde moderne. Deși construcția a început în 2017, aceasta a fost sistată doi ani mai târziu. De atunci, locul în care au învățat să patineze generații întregi de bucureșteni, zace în ruine.

Însă primăria Capitalei, împreună cu cea a Sectorului 2, aduc vești bune la mijlocul lui 2025. Lucrările vor reîncepe în curând, având ca termen de finalizare 20 de luni.

Primarul general interimar, Stelian Bujduveanu, a lăudat buna colaborare dintre instituții și a salutat implicarea primarului Sectorului 2, Rareș Hopincă.

„Împreună facem un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii sportive din Bucureşti”, a declarat edilul, citat de News.ro.

Ce va conține noul complex sportiv

Noul Patinoar Flamaropol va avea o capacitate de 3.661 de locuri iar gheața va fi la standarde internaționale. Arena va avea vestiare moderne, zone media și VIP. De asemenea, va include o sală de forță și spații comerciale.

Pe lângă arena principală, proiectul include și un centru multifuncțional de agrement. Complexul Lia Manoliu va avea bazin de înot, sală de baschet, centru de escaladă, spa wellness și skate-park interior.

Cele două clădiri vor forma un complex sportiv cu o capacitate totală de peste 4.400 de persoane. Acestea sunt proiectate cu soluții eficiente energetic, în acord cu standardele actuale de sustenabilitate.

Astfel, proiectul reprezintă atât o modernizare a infrastructurii sportive, cât și o restituire simbolică a unui spațiu important pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Dacă lucrările se vor desfășura conform planului, Bucureștiul ar putea avea în curând un centru sportiv modern, adaptat nevoilor și standardelor actuale.