În spitale, se restrâng zonele roșii Covid și se reiau vizitele aparținătorilor ”după un anumit protocol”

În spitale, multe paturi, care în  ultimii doi ani de pandemie au fost în zonele roșii, trec în zona verde, destinate altor patologii.  Totuși, spitalele vor menține zone destinate pacienților pozitivi, iar vizitele aparținătorilor se vor face ”după un anumit protocol”.

Dr. Adrian Marinescu spune că la Institutul ”Matei Balș” ”se va merge pe un circuit dublu, va fi un circuit Covid atât timp cât va exista infecția cu SARS.COV-2. .
De asemenea, s-au reluat vizitele aparținătorilor la pacienții spitalizați.

 ”Aparținătorul va putea să vină să îi aducă diferite lucruri necesare pacientului sau să viziteze ruda, după un anumit protocol, cu vizita medicului curant într-un interval de timp foarte bine stabilit”, precizează dr. Mihai Drăguțescu, directorul medical al Spitalului Colentina.

La Institutul ”Marius Nasta”, în aceste zile, se înregistrează cel mai mic număr de pacienți Covid de la începutul pandemiei. De asemenea, se fac demersuri pentru închiderea unității mobile Covid și s-a început igienizarea secțiilor Covid eliberate, precizează dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului.

Ministrul Sănătății apreciază că ”un eventual val șase, poate fi luat în calcul sau se poate discuta doar din toamnă, mai puțin în această primăvară (…)”.  ”Dar monitorizănm lucrurile îndeaproape, încât să vedem ce se întâmplă”, a mai precizat ministrul Rafila.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...