În timp ce morții Ucrainei sunt depozitați în dube frigorifice, Rusia pregătește asaltul final asupra Kievului

De pe frontul de est, dacă putem să spunem astfel, vin vești neliniștitoare. Atât armata ucraineană, cât și cea rusă, fac pregătiri pentru tot mai apropiata și mai intensa bătălie de la Kiev. Căci, ambele tabere știu că atacul decisiv asupra capitalei Ucrainei este doar o chestiune de zile, dacă nu chiar de ore.

Ciocnirile violente de zilele trecute sunt doar debutul a ceea ce urmează să fie și să se întâmple. Conform statului major al Ucrainei, rușii, după ce au tot fost blocați la periferii, se regrupează și se pregătesc de un atac masiv. Aceeași sursă spune că armata rusă, sâmbătă, a atacat mult prea puțin, dar e cert că se pregătește să facă acest lucru în următoarele zile.

„Inamicul nu a fost implicat activ în această perioadă, dar construiește sisteme de tragere și pregătește logistică pentru un atac asupra orașului Kiev”. Se pare că, în afară de regruparea trupelor și punerea la cale a unor strategii militare, Putin ar vrea să blocheze transporturile de alimente și, astfel, populația Kievului să rămână fără hrană, deci, să moară înfometată, nu doar de bombe.

De asemenea, planul ar fi ca noua ofensivă asupra Kievului să se facă dinspre Belarus. Chestiune nu doar ipotetică, ci plauzibilă, având în vedere relațiile dintre Belarus și Rusia. Nici ucrainenii nu stau cu mâinile în sân. Și ei fac pregătiri de apărare. Sirenele antiaeriene sună zi și noapte și îndeamnă cetățenii orașului să ajungă la adăposturile subterane.

Întreaga zonă a metropolei este fortificată, pentru că bombardamentele și lansarea de rachete așteptate, după toate datele, n-or să mai întârzie mult. Din păcate, ucrainenii se confruntă cu o problemă gravă și fără precedent: pentru că la Kiev sosesc mulți morți de pe front și înmormântările se fac greoi, nu mai sunt locuri la morgile din oraș.

Drept care – și nu e pic de cinism în ce afirm, doar adevăr, gol, goluț – ca să nu se strice morții și să miroasă, folosesc dube și camioane frigorifice! Cadavrele sunt înghesuite în niște spații unde, până mai ieri, alaltăieri, se depozitau și se transportau legume, fructe, carne, înghețată! Kievul este, astfel, asediat și de această problemă. Căci, războiul nu se face și nu se ține numai în tranșee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...