În timp ce Papa ținea predica: Incident de securitate la Vatican

O mașină care a încercat să forțeze barierele de protecție de la intrarea în Vatican, chiar în timp ce Papa Francisc ținea predica de duminică în fața a peste 20 de mii de oameni, a fost oprită cu focuri de armă după o urmărire demnă de scenariul unui film.

Mașina, un BMW, a fost urmărită de echipajele de poliție și carabinieri, care, pentru a-l face pe șofer să oprească, au fost nevoite să facă uz de armă și au tras în direcția roților autovehiculului. Șoferul, un albanez de 39 de ani, a reușit în primă instanță să iasă din mașină și să fugă, așa că a avut loc o nouă urmărire, dar polițiștii au reușit în scurt timp să-l ajungă și l-au oprit după ce au folosit un pistol cu electroșocuri.

În timp ce era urmărit în mașină, albanezul ar fi aruncat pe fereastră un portofel și un ceas, relatează agenția ANSA.

Pentru a-l opri, o mașină de poliție s-a pus de-a curmezișul străzii, dar a fost lovită de BMW-ul fugarului. Acesta se baricadase în autoturism, iar polițiștii au fost nevoiți să spargă un geam pentru a-l scoate din mașină.

Urmărirea a avut loc într-o zonă aglomerată

După ce în cele din urmă a fost prins, bărbatul de 39 de ani a fost dus la spital, la fel și doi polițiști care au fost răniți în timpul operațiunii.

Cotidianul Corriere della Serra scrie că urmărirea a avut loc într-o zonă aglomerată cu turişti care veniseră să asiste la rugăciunea Angelus.
De asemenea, potrivit ziarului Il Messaggero, a fost activată pentru scurt timp alarma teroristă la Vatican în urma acestui incident. Gărzile Pontificale Elveţiene, unitatea responsabilă cu protecţia Papei şi a teritoriului Vaticanului, au închis temporar poarta de acces către Vatican după ce au fost trase focurile de armă, scrie Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...