În Turcia: Ce li se întâmplă investitorilor care cumpără sume mari de valută

În Turcia, investitorii care cumpără sume mari de valută intră în vizorul autorităților, scrie ziarul grecesc To Vima. În plus, li s-a cerut băncilor să ia măsuri pentru a-și împiedica clienții să folosească piața spot pentru tranzacții legate de compensarea riscului.

Totul se petrece pe fondul luptei de a tempera prăbușirea lirei. Banca Centrală a Turciei a cerut instituțiilor financiare să furnizeze orice informații cu privire la orice achiziții de sume mari de dolari care ar putea afecta negativ piața și „să transmită totodată și toate datele investitorilor respectivi”.

După cum mai arată To Vima, „lira a scăzut cu peste 20% față de dolar în ultimele două săptămâni, fiind afectată de o serie de reduceri agresive ale ratei dobânzii care a împins inflația la cel mai mare nivel din ultimele două decenii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...