În Uniunea Europeană s-ar putea interzice taxele pentru bagajele de mână în avioane

Prin încercarea Uniunii Europene de a simplifica prețurile biletelor de avion, s-ar putea să se elimine taxele pentru bagajele de mână ale pasagerilor.

Comisia pentru petiții a Parlamentului European a votat pozitiv în unanimitate rezoluția prin care cere companiilor de zbor să le garanteze pasagerilor transportul gratuit al bagajelor de mână.

În această lună, în Parlamentul European, va avea loc un vot oficial referitor la adoptarea rezoluției.

Cum i-ar ajuta pe pasageri interzicerea taxelor

UE se confruntă cu două mai probleme în ceea ce privește companiile de transport aerian: politicile incoerente ale bagajelor de mână și publicitatea neclară care pot ascunde taxe pentru bagajele de mână la achiziționarea biletului.

În 2014, Curtea Europeană de Justiție a decis ca bagajele de mână care respectă anumite limite în dimensiuni și greutate nu ar trebui plătite în plus, însă decizia nu a fost pusă în practică.

Prin urmare, noua rezoluție urmărește aplicarea hotărârii din 2014 pentru eliminarea taxelor bagajelor de mână, dar și clarificarea, pentru pasageri, a dimensiunilor acestor bagaje.

Standardele de greutate și dimensiune variază în funcție de companie, astfel apărând probleme pentru pasagerii care au zboruri de legătură cu diferite companii, aceștia riscând să plătească taxe suplimentare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole