Inacceptabile: Caricaturile publicate de Ambasada Rusiei la Paris

Ambasadorul Rusiei în Franța, Alexei Mechkov, a fost convocat de curând la MAE francez, pentru a discuta despre unele caricaturi considerate „inacceptabile” de către diplomația franceză, potrivit AFP

Despre ce este vorba? Potrivit  Le Parisien, ambasadorul Rusiei la Paris a fost chemat la Ministerul Afacerilor Externe după publicarea unor caricaturi pe contul său de Twitter considerate „inacceptabile” de diplomația franceză.

Printre desene, unul dintre ele îi înfățișează pe europeni în genunchi lingând fesele unchiului Sam care arată cu degetul către Statele Unite, însoțit de un mesaj în limba engleză: „Solidaritatea europeană așa cum este”.

O alegorie a Europei bolnave

O a doua caricatură prezintă o alegorie a Europei bolnave, întinsă pe un pat, căreia torționarii ei – Statele Unite și Uniunea Europeană – îi injectează diferite substanțe intitulate „neonazism, Russofobie sau Covid-19”.

Ambasada Rusiei a confirmat că „problema tweetului publicat a fost ridicată, printre alte puncte” de vinerea trecută, în timp ce tweet-ul și caricaturile au fost eliminate tot atunci.

Ambasadorul Rusiei, la rândul său, „a atras atenția colegilor noștri francezi asupra provocărilor și actelor de vandalism împotriva reprezentanțelor diplomatice ruse în Franța”, a adăugat ambasada.

Incidentul” este încă în curs de elucidare…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole