Încă o aberație a lui Ghinea în PNRR: „Până cel târziu în 2006 vor fi înlocuite cel puțin 1.300MW pe lignit cu capacitate flexibilă pe gaz”

De la o zi la alta, se demonstrează că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) elaborat și coordonat de ministrul USR al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, este un document „ghiveci”, „garnisit” cu o mulțime de date eronate și fără nicio legătură cu realitatea.

„Până cel târziu în trimestrul 3 2026 se vor închide cel puțin 5 din cele 9 exploatații miniere pe lignit din cadrul CE Oltenia”

Una dintre multele aberații din PNRR este menționată la capitolul „Legătura cu Semestrul European” – Explicații privind abordarea utilizată în acoperirea recomandărilor specifice de țară pentru ani 2019-2020.

Mai concret, este vorba despre capitolul privind energia regenerabilă unde, prin reformele propuse, „România își asumă reducerea utilizării cărbunelui, susținerea producției de hidrogen și baterii, reforma pieței de energie”.

Dar, despre reducerea utilizării cărbunelui se menționează în PNRR că „Până cel târziu în 2006 vor fi înlocuite cel puțin 1.300MW pe lignit cu capacitate flexibilă pe gaz, în ciclu combinat hidrogen”.

Cum se pot reduce capacitățile pe lignit până în 2006, când noi suntem în 2021?!

Însă, tot PNRR elaborat de Ghinea și echipa sa ne informează că „Până cel târziu în trimestrul 3 2026 se vor închide cel puțin 5 din cele 9 exploatații miniere pe lignit din cadrul CE Oltenia”; iar „Până cel târziu în trimestrul 3 2026 se vor fi înlocuiți cel puțin 1.300MW pe lignit cu capacitate flexibilă pe gaz, în ciclu combinat hydrogen readiness sau in înaltă cogenerare”.

De fapt, poate numai ministrul Cristian Ghinea și cei din echipa pot spune, dacă au habar sau nu ce se va întâmpla cu exploatările miniere pe bază de lignit din Oltenia.

1 COMENTARIU

  1. Este foarte interesant faptul ca noi exportam gazele catre alte state, ei nu produc poluare? Doar romanii trebuie sa gaseasca alte surse de energie ca sa poata vinde bine-merci pentru altii gazele la un pret mic si sa le importe de la alte state la un pret urias, mai mult aer pe teava decat gaze oricum?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...