Încă o cale de răspândire a coronavirusului: fumul de țigară!

Un studiu spaniol arată că noul coronavirus ar putea fi răspândit pe o rază de 8 metri prin fumul de țigară tradițională sau electronică.

Și astfel terasele și restaurantele ar putea fi locuri cu risc major de contaminare cu noul coronavirus. Este ceea ce sugerează rezultatele unui studiu al Societății spaniole de pneumologie și chirurgie toracică (SEPAR). Cercetătorii spanioli estimează că fumătorii de țigări clasice sau electronice, care sunt pozitivi la Covid-19 ar putea răspândi virusul pe o rază de 8 metri.

Coronavirusul, cu o talie de 100 nm, poate fi transportat prin particule foarte foarte mici. Și cu cât sunt mai mici cu atât pot persista mai mult în aer, chiar până la câteva ore. ”Răspândirea virusului SARS-COV-2 este favorizată în principal de aerosolii emiși în timpul respirației. Acesta este modul de transmitere cel mai important  (…) spun cercetătorii spanioli.

Astfel, în spațiile unde sunt fumători – de țigări clasice sau  electronice – coronavirusurile cu diametrul de 0,1 micron pot întâlni particule de fum de țigară mai mari și acești aerosoli încărcați cu particule virale să se împrăștie într-un perimetru de 8 metri.

SEPAR dorește interzicerea fumatului pe terase tocmai pentru a evita răspândirea coronavirusului pe de o parte,  dar, de asemenea, și pentru a limita expunerea la alte boli respiratorii, cum este cancerul pulmonar al cărui număr a explodat în unele țări europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...