Încă o jucătoare a echipei naționale de fotbal feminin depistată pozitiv cu coronavirus

O jucătoare din cadrul lotului naţional de fotbal feminin a fost depistată pozitiv la testul pentru noul coronavirus şi a fost izolată conform procedurilor DSP, a anunţat, luni, Federaţia Română de Fotbal.

„În urma testelor efectuate duminică dimineaţa, o jucătoare din cadru lotului a fost depistată pozitiv. Având în vedere măsurile de distanţare luate, precum şi ancheta epidemiologică efectuată, delegaţia României va efectua deplasarea în Croaţia. Jucătoarea depistată pozitiv, fiind suspectă de COVID SARS-2 în antecedente (fără test PCR), a fost izolată conform procedurilor DSP. Testarea de duminică a fost a 5-a din cadrul acestei acţiuni. Întreg lotul şi staff-ul tehnic au efectuat 4 testări PCR în prealabil şi o testare rapidă. De asemenea, pe parcursul întregului cantonament s-au luat toate măsurile de precauţie impuse: jucătoarele au dormit în camere single, respectându-se toate normele de distanţare socială”, precizează Federaţia Română de Fotbal pe site-ul oficial.

Naţionala de fotbal feminin a României a plecat luni dimineaţa spre Croaţia, unde urmează să întâlnească marţi selecţionata ţării gazdă în preliminariile Campionatului European din 2022.

Meci amânat din 1 decembrie

Meciul trebuia să aibă loc pe 1 decembrie, dar în urma depistării a două cazuri de COVID-19 în cadrul delegaţiei care urma să facă deplasarea în Croaţia, naţionala feminină nu a primit acordul de a părăsi ţara. Întreg lotul şi staff-ul tehnic au intrat în carantină, cu posibilitate de retestare după 7 zile, fiind consideraţi contacţi direcţi ai celor doi infectaţi. În urma prezentării acestor argumente la UEFA, s-a decis reprogramarea partidei.

Dacă nu va pierde în Croaţia, România va încheia grupa pe locul al treilea şi va fi în urna a treia la tragerea la sorţi pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2023, găzduită de Australia şi Noua Zeelandă.

În clasamentul Grupei H a preliminariilor, pe primul loc a încheiat Belgia, cu 21 puncte, urmată de Elveţia, 19 puncte, România este a treia, cu 9 puncte, Croaţia a patra, cu 7 puncte, iar Lituania este ultima, fără vreun punct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...