Încă o țară din UE ar putea introduce vaccinarea anti-Covid obligatorie

Slovacia ar putea introduce vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru populație. Aceasta este a treia cea mai puțin vaccinată țară anti-Covid din Uniunea Europeană, după Bulgaria și România.

Vaccinarea anti-Covid ar putea deveni obligatorie pentru vârstnici, potrivit premierului Eduard Heger, citat de Euractiv.

„Pentru mine vaccinarea obligatorie a persoanelor cu vârsta de peste 65 sau 60 de ani ar fi ideală. Depinde de experți. Cred că și în cazul celor de peste 50 de ani, dar haideți să așteptăm să văd ce spun experții”, a declarat Heger.

Declarația acestuia vine în contextul în care Slovacia se confruntă cu cel mai grav val al infecțiilor de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei, sistemul medical ajungând în pragul colapsului.

Spitalele din această țară se confruntă cu probleme de personal și au rămas fără paturi echipate cu ventilatoare ceea ce înseamnă că medicii trebuie să trieze din cazurile grave de COVID-19. Peste 70% din pacienții care necesită acum spitalizare nu s-au vaccinat anti-Covid.

Premierul a mai afirmat că opțiunea vaccinării obligatorii a vârstnicilor este discutată cu specialiștii în drept constituțional.

Heger a mai menționat că o nouă carantină generală pentru întreaga populație ar putea fi impusă dacă noile restricții adoptate de guvern săptămâna trecută nu vor avea rezultatul scontat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...