Încă o țară europeană impune restricții și închide școlile

Publicat: 22 nov. 2020, 11:43, de Cezar Amariei, în Internațional , ? cititori
Încă o țară europeană impune restricții și închide școlile
coronavirus pandemie masca

Circulația între localități va fi interzisă pe timp de noapte iar școala se va desfășura în sistem online în Portugalia, în încercarea de a reduce răspândirea COVID-19 înainte de Crăciun. Rerticțiile vor fi impuse de săptămâna viitoare.

Astfel, circulaţia între localităţi va fi interzisă de la ora 23:00 pe 27 noiembrie până la 5 dimineaţa pe 2 decembrie şi apoi din nou de la ora 23:00 pe 4 decembrie până la 5 dimineaţa pe 9 decembrie. Se încearcă limitarea deplasările prilejuite de două sărbători importante , cele din 1 decembrie (Restaurarea independenţei faţă de Spania) şi 8 decembrie (Sărbătoarea concepţiei imaculate a Fecioarei Maria). Anunțul a fost făcut de premierul Antonio Costa conform Reuters, citat de Agerpres.

Şcolile se vor închide luni iar angajatorii sunt încurajaţi să le ofere lucrătorilor liber pentru a reduce la minimum activităţile de călătorie.

Purtarea măştii devine obligatorie și la locul de muncă, ea fiind anterior obligatorie în spaţiile comerciale închise şi în public.

Restricțiile de circulaţiei pe timp de noapte sunt deja măsuri în vigoare în mai bine de jumătate de țară, respective în 191 de municipalităţi, începând cu 9 noiembrie. Măsurile vor fi prelungite în 174 de municipalităţi cu rate de infectare deosebit de ridicate pentru încă două săptămâni.

Sâmbătă, Portugalia a raportat 62 de decese şi 6.472 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, mai ales în nordul ţării. În total, au fost raportate 255.970 de cazuri de infectare şi 3.824 de decese.

Țara ocupă locul al şaptelea în Europa în privinţa numărului de cazuri la 100.000 de locuitori şi locul al 14-lea în privinţa numărului deceselor, conform datelor furnizate de Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor.