Încă o țară europeană renunță la majoritatea restricțiilor anti-COVID

Publicat: 21 feb. 2022, 17:15, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Încă o țară europeană renunță la majoritatea restricțiilor anti-COVID
coronavirus

Slovenia a renunţat de luni la cea mai mare parte a restricţiilor anti-COVID-19, informează DPA și Euractiv.

Rezidenţii care merg la restaurante, hoteluri şi evenimente nu trebuie să mai facă dovada vaccinării, că au trecut prin boală sau că au un rezultat negativ al unui test recent pentru depistarea COVID-19, a relatat luni agenţia de presă STA, menţionând o decizie guvernamentală din weekend.

Totodată, călătorilor care sosesc în acest stat membru UE situat între Alpi şi Marea Adriatică nu li se va mai cere să prezinte statutul privitor la coronavirus.

În plus, restricţiile privind circulaţia pe timp de noapte vor fi ridicate. Restaurantele pot funcţiona şi pe timpul nopţii, conform Agerpres.

Obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice închise şi oferirea de informaţii privind statutul COVID-19 pentru unităţile sanitare, casele de bătrâni şi închisori rămân în vigoare.

În această ţară cu două milioane de locuitori, numărul infectărilor, deşi se află pe un trend descendent în ultima vreme, se menţine foarte ridicat.

Rata de incidenţă pe şapte zile – numărul infectărilor noi la 100.000 de locuitori într-o săptămână – a fost de 4.248 în weekend.