Încă o țară europeană renunță la majoritatea restricțiilor anti-COVID

Slovenia a renunţat de luni la cea mai mare parte a restricţiilor anti-COVID-19, informează DPA și Euractiv.

Rezidenţii care merg la restaurante, hoteluri şi evenimente nu trebuie să mai facă dovada vaccinării, că au trecut prin boală sau că au un rezultat negativ al unui test recent pentru depistarea COVID-19, a relatat luni agenţia de presă STA, menţionând o decizie guvernamentală din weekend.

Totodată, călătorilor care sosesc în acest stat membru UE situat între Alpi şi Marea Adriatică nu li se va mai cere să prezinte statutul privitor la coronavirus.

În plus, restricţiile privind circulaţia pe timp de noapte vor fi ridicate. Restaurantele pot funcţiona şi pe timpul nopţii, conform Agerpres.

Obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice închise şi oferirea de informaţii privind statutul COVID-19 pentru unităţile sanitare, casele de bătrâni şi închisori rămân în vigoare.

În această ţară cu două milioane de locuitori, numărul infectărilor, deşi se află pe un trend descendent în ultima vreme, se menţine foarte ridicat.

Rata de incidenţă pe şapte zile – numărul infectărilor noi la 100.000 de locuitori într-o săptămână – a fost de 4.248 în weekend.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...