Încă o țară începe vaccinarea anti-Covid-19 cu a treia doză de ser

Spania a decis joi să înceapă administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva Covid-19 pensionarilor din aziluri, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

Comisia Sănătăţii Publice de la Ministerul Sănătăţii a decis administrarea ”unei doze suplimentare persoanelor care locuiesc în aziluri, având în vedere fragilitatea acestora, profilul lor polipatologic şi faptul că trăiesc într-un mediu închis”, a anunţat într-un comunicat ministerul.

Azilurile spaniole au fost afectate în mod violent de pandemia covid-19 mai ales în timpul primului val, în primăvara lui 2020.

Această a treia doză urmează să fie administrată, de asemenea, altor grupuri de persoane cu risc, de exemplu pacienţi cu grefe sau care urmează tratamente care le slăbesc apărarea imunitară, adaugă ministerul, care a decis la începutul lui septembrie să se administreze o a treia doză de vaccin anticovid persoanelor foarte imunodeprimate.

Prin decizia vaccinării pensionarilor din aziluri, Spania urmează exemplul altor ţări.

Printre țările care au început vaccinarea cu a treia doză de ser se mai numără Israel, Franța și Marea Britanie.

Organizţaia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi o parte a comunităţii ştiinţifice consideră că vaccinarea cu o a treia doză de vaccin împotriva covid-19 a populaţiei nu este justificată, deoarece vaccinurile rămân foarte eficiente împotriva formelor grave şi că salvează vieţi dacă sunt administrate mai întâi persoanelor nevaccinate, mai ales în ţările sărace.

Spania şi-a vaccinat 75% din populaţie împotriva covid-19 şi face parte din plutonul ţărilor europene fruntaşe la vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...