Încă o țară introduce restricții pentru români. Cetățenii pot trece vama doar dacă au fost testați pentru Covid-19

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că încă un stat a introdus reguli noi pentru cei care vor să intre pe teritoriul țării. De joi, autoritățile au impus restricții cetățenilor statelor membre UE, inclusiv cetățenilor români.

La intrarea pe teritoriul Bosniei și Herțegovinei este obligatoriu ca cetățenii să prezinte un test negativ pentru coronavirus care să fi fost făcut cu 48 de ore înainte de a ajunge în punctul de trecere al frontierei.

Totodată, potrivit informațiilor comunicate de autoritățile din Bosnia și Herțegovina, „regimul de tranzit rămâne neschimbat, nefiind necesară prezentarea certificatului medical solicitat în cazul șederii. Astfel, cetățenii români pot tranzita Bosnia și Herțegovina numai în scopul revenirii în România/ în statul de reședință, cu condiția să nu se cazeze / să înnopteze pe teritoriul BiH”.

Tranzitul în scop turistic este permis doar pe coridorul Neum (Croația-Bosnia și Herțegovina-Croația). De asemenea, au fost ridicate toate restricțiile de circulație pentru transportatorii de mărfuri.

Pentru a călători în Bosnia și Herțegovina este nevoie de pașaport ca document de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...