Încă patru cazuri cu Omicron descoperite în România

Încă 4 cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, în urma secvențierilor efectuate la Institutul National de Cercetare Dezvoltare “Cantacuzino”.

“Este vorba despre sportivul al cărui rezultat parțial indica o suspiciune de infectarea cu tulpina Omicron și cei trei contacți ai săi din lotul de rugby, pasageri ai cursei din Africa de Sud, care au fost depistați pozitiv pentru virusul Sars Cov -2 în urma testelor RT- PCR”, a transmis Ministerul Sănătății. Reprezentanții instituției au informat că toate cele 4 persoane se află în izolare, iar starea lor de sănătate este bună. De asemenea, autoritățile au precizat că toate cele 4 persoane se află în izolare, iar starea lor de sănătate este bună, trei dintre acestea fiind vaccinate anti-COVID-19.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate șapte cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2, transmite Ministerul Sănătății.

România ar putea avea încă 11 cazuri noi de infectare cu varianta Omicron, anunța vineri, șefa Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol. Potrivit noilor informații, „avem 6 cazuri probabile” și „5 cazuri suspecte” de infectare cu tulpina cea nouă. Până vineri, 10 decembrie, pe teritoriul României erau confirmate oficial trei cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

1 COMENTARIU

 1. Cercetătorii din întreaga lume încearcă să stabilească dacă vaccinurile existente împotriva Covid-19 ne protejează de cea mai recentă variantă, Omicron .
  Cel mai rău scenariu este că virusul a suferit atât de mult mutații în părțile esențiale ale genomului său, încât poate scăpa de vaccinurile Covid-19 concepute pentru a ne proteja de versiunile anterioare ale virusului – cu consecințe devastatoare la nivel global.
  Dar este prea devreme să intri în panică. Și vaccinurile ar putea ajunge să ne protejeze împotriva Omicron până la urmă, așa cum au făcut cu variantele anterioare.
  Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că ne va mai dura încă două până la patru săptămâni pentru a ne da seama ce se întâmplă. Iată ce se întreabă oamenii de știință din întreaga lume pentru a afla.
  Cu toate acestea, Omicron are multe mutații unice. De exemplu, pe proteina spike, proteina folosită în multe vaccinuri actuale, Omicron are aproximativ 30 de mutații în comparație cu virusul care a apărut pentru prima dată în Wuhan. Delta are doar 10 mutații ale proteinei sale. Deci vă faceți o idee despre amploarea schimbării.
  MOMENTAN: Delta rămâne varianta cea mai dominantă. Așa că ar trebui să continuăm să folosim vaccinuri și terapii despre care știm că funcționează împotriva Delta.
  De asemenea, este esențial să continuăm măsurile de sănătate publică, cum ar fi purtarea măștilor și distanțarea socială, alături de vaccinarea continuă, pentru a combate răspândirea Sars-CoV-2 și apariția altor variante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...