Încă un polițist fals ce opera în zona Vămii Giurgiu a ajuns după gratii

Uzurparea de calități oficiale – așa cum este denumită, oficial, această faptă – este tot mai des folosită de diverși ”întreprinzători” din Giurgiu, care, folosindu-se de legitimații false, se ”dau” drept polițiști și încasează sume mai mari sau mai mici de la șoferii creduli pe care îi opresc în apropierea Vămii Giurgiu. Un astfel de caz a fost rezolvat marți de adevărații polițiști din Giurgiu.

Marți seară, în jurul orei 19.00, Poliția Municipiului Giurgiu era sesizată, prin apel 112, de către un bărbat, cetățean moldovean, cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-o stație peco, din zona Vămii Giurgiu, un alt bărbat care i-ar fi prezentat o legitimație de poliție, i-ar fi solicitat o sumă de bani, pentru a nu fi sancționat – anunță Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu, într-un comunicat de presă.

În temeiul sesizării, la fața locului s-a deplasat echipa operativă, care a identificat apelantul, din primele cercetări reieșind faptul că un bărbat, îmbrăcat cu un palton negru, care deținea în mână o stație de emisie-recepție, i-ar fi solicitat 2.600 de lei, pentru a nu fi sancționat contravențional, pentru oprire neregulamentară.

De asemenea, bărbatul i-ar fi prezentat apelantului o legitimație de poliție, recomandându-se ca fiind polițist de frontieră.

În urma solicitării sumei de bani, apelantul i-ar fi înmânat acestuia 730 de lei, după care a sesizat Poliția.

În scurt timp, polițiștii au depistat persoana bănuită de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uzurpare de calități oficiale, ca fiind un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Giurgiu.

Asupra acestuia, au fost descoperiți 825 de lei, 300 de dolari și 160 de euro.

Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, bărbatul în cauză a fost reținut, pentru 24 de ore, iar astăzi, 23 noiembrie, instanța de judecată a dispus față de acesta, măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Sfântul Gheorghe, ocrotitor al Forțelor Terestre, patron al multor țări și...

Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în fiecare an, la data de 23 aprilie. Reprezentat în iconografie călare pe un cal și...

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...