Încă un primar din Prahova, garantat și susținut de baronul Dumitrescu „Lamborghini”, pus sub control judiciar

Publicat: 29 iun. 2024, 17:49, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Încă un primar din Prahova, garantat și susținut de baronul Dumitrescu „Lamborghini”, pus sub control judiciar

„Moda” controlului judiciar lansată în Prahova, la începutul luni februarie 2024, de baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini” a început să fie copiată și de câțiva edili liberali din acest județ care deja au fluierat în „biserică”.

Baronul PNL Iulian Dumitrescu „Lamborghini”, aflat sub control judiciar pentru o mită de 3.200.000 de euro de la începutul lunii februarie 2024, a început să fie copiat deja de doi edili liberali din județ.

Doi edili liberali din Prahova, pas cu pas, pe urmele baronului Dumitrescu „Lamborghini”

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte a dispus ieri măsura controlului judiciar pe timp de 60 de zile pentru primarul liberal comunei prahovene Cerașu, Alin Remus Staicu.

Procurorii au dispus acestă măsură pentru șantaj, mai exact pentru că a solicitat unei firme să-și mute sediul social pe raza comunei Cerașu ori sponsorizeze primăria cu 10 calculatoare. În caz contrar, edilul urmând să procedeze la sancțiuni contravenționale față de societatea respectivă. Totodată procurorii au dispus începerea  urmăririi penale pe numele acestuia pentru instigare la abuz în serviciu. Alături de primarul Alin Remus Staicu mai sunt cercetați penal și trei polițiști locali din comuna Cerașu, pe care edilul i-a „folosit” în acțiunile de șantaj.

Înainte de alegerile din 9 iunie 2024, un alt edil PNL din Prahova a fost ridicat de procurori, reţinut şi chiar arestat preventiv. Este vorba de primarul liberal al comunei Bălţeşti, Ion Radu, acuzat că a acordat contracte firmelor familiei sale, banii plătiţi de primărie ajungând, în final, tot la el. Deși a fost pus sub arest la domiciliu, Ion Radu a obținut un nou mandat de primar din postura de inculpat. Practic, cei doi edili prahoveni l-au plagiat pe mentorul și șeful lor, Iulian Dumitrescu, cu o mică-mare deosebire: baronul „Lamborghini” a pierdut alegerile pentru șefia Consiliului Județean Prahova.