Încă un producător important de telefoane mobile se lansează în România

Publicat: 17 feb. 2021, 16:15, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
Încă un producător important de telefoane mobile se lansează în România
vivo Campus Dongguan

Vivo, producătorul chinez de telefoane mobile aflat în top 6 la nivel global s-a lansat oficial în România. Compania aduce gama de telefoane Y, destinată categoriei medii de performanță și preț, cu telefoane accesibile tuturor consumatorilor.

Compania îsi face oficial intrarea pe piață cu ajutorul echipei locale, compusă din șase experți în domeniu, dar și cu suportul echipei europene vivo, cu sediul in Dusseldorf.

„Suntem încântați să spunem Bună, România! și să prezentăm oficial vivo și primele noastre smartphone-uri de pe piață. Vă salutăm online, pentru prima oară, într-o perioadă foarte dificilă pentru oamenii și companiile din toată lumea, când multe lucruri s-au schimbat. Totuși, planurile noastre pentru România și angajamentul nostru de a ne extinde piața la nivel european nu s-au schimbat. Ne urmăm filosofia companiei de a face lucrurile corecte și în mod corect”, a subliniat Denny Deng, vicepreședinte, președinte al Afacerilor Europene în cadrul vivo.

„Tocmai ne-am început călătoria europeană în octombrie anul trecut și am fost primiți cu un feedback foarte bun din partea partenerilor de afaceri și a consumatorilor. Încă de când am făcut primul pas pe piața internațională, în 2014, ne-am angajat să aducem noi experiențe de calitate clienților noștri. Cum îi avem mereu pe aceștia în minte și fiind o marcă apreciată de peste 380 de milioane de oameni din toată lumea, suntem siguri că vom începe în curând să ne facem prieteni și în România”, a completat Denny Deng.

Un startup cu o vârstă de 25 de ani

Marca de smartphone-uri vivo a fost întemeiată în Dongguan, China, în 2011, crescând și evoluând prin experiența bogată a companiei în domeniul telefoanelor fixe și mobile, dobândită de la fondarea companiei în 1995. Cu vânzări anuale de 111.000.000 de unități la nivel mondial, vivo este în prezent al cincilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume.

Deși relativ necunoscută pe piața românească, vivo este o companie de smartphone-uri mândră de numeroasele sale inovații din domeniu. Printre acestea, în 2012, vivo a fost prima companie care a lansat un smartphone cu un cip hi-fi dedicat, vivo X1.

Doi ani mai târziu, aceasta a depășit recordul prin cel mai subțire smartphone de până acum, modelul vivo X5Max, cu o grosime de numai 4,75 milimetri. În 2018, vivo a lansat primul smartphone cu tehnologia de scanare a amprentelor prin ecran, precum și primul smartphone cu adevărat frameless (fără margini), cu o cameră foto pentru selfie-uri de tip pop-up, modelul vivo NEX.

Parteneriate puternice

Unul dintre elementele-cheie al colaborării strânse cu Google a permis vivo să producă smartphone-uri cu o versiune curată și minimalistă de Google Android, precum și să aducă actualizări eficiente și fiabile sistemului de operare Android 11 la doar două luni după intrarea pe piața din Europa. În al doilea rând, colaborarea cu Qualcomm a permis o experiență în utilizare foarte bună, prin soluții system-on-chip puternice, dar care economisesc energie.

„În continuare, suntem încântați să împărtășim pasiunea pentru fotbal cu prietenii noștri din toată lumea, un motiv în plus pentru care am realizat parteneriatul cu UEFA, atât pentru campionatul din acest an, cât și pentru ediția Euro 2024. Împărtășim cu UEFA pasiunea pentru excelență și dorința de a oferi experiențe noi unice și extraordinare. Rolul nostru va fi de Global Smartphone pentru UEFA EURO 2020”, a spus Deng.

„În cele din urmă, începând cu acest an, vom vedea smartphone-uri vivo care au rezultat din colaborarea strategică cu ZEISS, împreună cu care am conceput sisteme de imagistică pentru următoarele noastre smartphone-uri premium. Acest lucru le va permite consumatorilor noștri să încerce noi experiențe de fotografiere și să surprindă detalii la un nivel mai înalt ca niciodată”, a adăugat Deng.

Analizând primele smartphone-uri vivo de pe piața din România: Energie nonstop

Cu o performanță superioară a bateriei, camere foto inteligente și un design fin, seria Y de smartphone-uri vivo a avut deja parte de o primire călduroasă din partea consumatorilor din Europa. Echipate cu procesoare Qualcomm Snapdragon și rulând versiunea minimalistă de Android, aceste dispozitive funcționează intuitiv și fără întreruperi, oferind o experiență de utilizare pozitivă. Încă de la început, consumatorii vor fi notificați să își actualizeze software-ul la cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android, ceea ce crește imediat gradul de securitate a datelor personale și adaugă multe funcții noi, deci e lesne de înțeles de ce atât consumatorii privați cât și companiile așteaptă această actualizare.

În vârful gamei Y se află modelul vivo Y70, un smartphone mid-range excelent, cu un design deosebit și specificații excelente. Este conceput să fie alături de consumatori în viața de zi cu zi, oferind distracție și partajare de informații. Bazat pe un procesor Qualcomm Snapdragon 665, cu unitate grafică Adreno 610, acesta suportă încărcarea rapidă a acumulatorului prin tehnologia vivo FlashCharge de 33 de wați.

Camera sa foto este echipată cu un senzor foarte capabil de 48 de megapixeli ce suportă Modul Super Noapte pentru fotografia în condiții de iluminare slabă și înregistrarea videoclipurilor 4H. Sub ecranul AMOLED, modelul vivo Y70 ascunde un senzor de amprente în ecran, în timp ce memoria de 8GB de RAM și 128GB de stocare integrată permit o performanță deosebită. Memoria poate fi extinsă și mai mult prin cardul microSD de până la 1TB, iar suportul pentru memorie poate fi folosit și pentru două carduri SIM simultan.

Modelele vivo Y20s și vivo Y11s

vivo este cunoscută pentru experiențele sale noi de calitate, indiferent de preț. Acest lucru este valabil și pentru cele două smartphone-uri din gama mid-range – modelele vivo Y20s și vivo Y11s. Ambele smartphone-uri oferă o calitate tehnică superioară și o experiență intuitivă de utilizare. Își iau energia dintr-un acumulator de 5000 mAh, care va rezista cu ușurință două zile cu o singură încărcare, și dispun de un scaner de amprente localizat lateral, în butonul de pornire, făcând modelele Y20s și Y11s fiabile și ușor de folosit. Ambele smartphone-uri folosesc și procesorul Qualcomm Snapdragon 460, care le permite consumatorilor să realizeze mai multe pe dispozitivele lor, de la simpla navigare pe internet și multi-tasking la jocurile video.

Camera foto AI Triple Macro a modelului Y20s oferă o gamă largă de funcții, inclusiv Face Beauty și Efecte de lumină pentru portrete. Utilizatorii pot schimba perspectivele pentru a transforma toate imaginile surprinse în capodopere de fotografie. Cu o cameră foto principală de 13MP, o apertură mare de f / 2.2 și tehnologia PDAF, fiecare detaliu va străluci. În același timp, modelul vivo Y11s are o cameră foto principală cu configurație duală și un acumulator de 5000 mAh.

Începând cu finalul lunii, smartphone-urile vivo vor fi disponibile oficial în România și pot fi achiziționate printr-o rețea de 16 magazine eMAG din marile orașe. În privința prețului recomandat de vânzare, modelul vivo Y70 va fi disponibil la prețul de 1199 RON, iar modelele vivo Y20s și Y11s la prețurile de 999 și respectiv 599 RON.

vivo este o companie globală de tehnologie de vârf, axată pe dispozitive și servicii inteligente. vivo se angajează să conecteze utilizatorii din întreaga lume, cu ajutorul smartphone-urilor și accesoriilor inovatoare și captivante, precum și prin servicii care integrează tehnologia și gândirea în moduri unice și creative. Urmând valorile de bază ale companiei, ce includ inovația, orientarea către client și Benfen*, vivo a implementat o strategie de dezvoltare durabilă, cu viziunea de a deveni o întreprindere lider, de lungă durată și de talie mondială.

Cu sediul central în China, susținut de o rețea de 9 centre de cercetare și dezvoltare în Shenzhen, Dongguan, Nanjing, Beijing, Shanghai, Taipei, Tokyo și San Diego, vivo se concentrează pe dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație pentru consumatori, inclusiv 5G, inteligență artificială, design industrial, fotografie și alte tehnologii în curs de dezvoltare. Vivo a creat, de asemenea, 5 hub-uri de producție în China, Asia de Sud și de Sud-Est, producând peste 200 de milioane de smartphone-uri în fiecare an. Începând cu 2019, vivo și-a extins rețeaua de vânzări în mai mult de 30 de țări și regiuni, fiind iubit de peste 370 de milioane de utilizatori din întreaga lume.