Încă un vaccin contra Covid-19. Este produs în Spania și așteaptă verdictul de la EMA

Vaccinul contra Covid-19 produs de multinaționala spaniolă HIPRA așteaptă ca Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) să se pronunțe. Și răspunsul EMA pare deocamdată pozitiv, anunță AFP.  

Până acum, EMA a indicat că rezultatele preliminare sugerează că răspunsul imunitar la vaccinul spaniol HIPRA ar putea fi eficace contra SARS-COV-2, inclusiv contra variantelor care sunt în vizorul specialiștilor cum este Omicron.

EMA, cu sediul la Amsterdam, nu a precizat cât timp va dura procedura de avizare a acestui prim vaccin spaniol numit PHH-1V. Conform legislației europene, compania producătoare trebuie să obțină mai întâi aprobarea EMA pentru a putea face o cerere de punere pe piață a vaccinului în cele 27 de țări ale Uniunii Europene.

PHH-1V se bazează pe procedeul proteinelor recombinate, formulă folosită și de compania americanăNovavax și de parteneriatul între laboratorul francez Sanofi și cel britanic GSK.

Vaccinul spaniol pregătește corpul să se apere el singur, contra Covid, scrie EMA. El combină două tipuri de proteine specifice folosite de coronavirus pentru a pătrunde în celulele gazdă din corpul uman.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...