Încăierare la Garda de Mediu Galați. Un comisar a ajuns la spital după ce s-a „certat” cu comisarul-șef Sorin Dănăilă

Publicat: 02 aug. 2022, 07:45, de Sorin Costea, în ACTUALITATE , ? cititori
Încăierare la Garda de Mediu Galați. Un comisar a ajuns la spital după ce s-a „certat” cu comisarul-șef Sorin Dănăilă

Polițiștii din Galați au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „lovire sau alte violențe”, iar Corpul de Control al Gărzii Naționale de Mediu Galați va efectua o anchetă disciplinară la Comisariatul din Galați după ce vineri a avut loc un conflict cu violențe verbale și fizice între comisarul-șef Sorin Dănăilă și comisarul Daniel Tudorache, fost subprefect de Galați și fost comisar-șef al Gărzii de Mediu Galați.

Între cei doi a avut loc o discuție tensionată în legătură cu activitatea profesională și s-a ajuns la replici dure și violențe fizice. A fost alertată Poliția prin 112 pentru a pune capăt încăierării.

„În jurul orei 10.55, Secția 1 Poliție Galați a fost sesizată, prin apelul unic de urgență 112, de către un angajat al unei instituții publice din Galați, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în sediul instituției a fost agresat fizic de un coleg. Polițiștii au mers imediat la fața locului, unde au luat legătura cu apelantul. Acesta și-a susținut reclamația telefonică, declarând că, în urma unei neînțelegeri în legătură cu serviciul, ar fi fost agresat fizic și verbal de un coleg.

În baza sesizării, polițiștii au întocmit dosar penal și fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Galați.

Tot prin 112 a fost alertată și Ambulanța, iar echipajul sosit la locul incidentului l-a preluat pe comisarul Daniel Tudorache și l-a transportat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Galați.

„Nu e primul şef care spune cuvinte urâte. O fi şi dumnealui stresat”, a explicat comisarul Tudorache

Comisarul-şef Sorin Dănăilă a refuzat să ofere un punct de vedere în legătură cu acest incident, motivând că este în derulare ancheta în dosarul penal.

Comisarul Daniel Tudorache a încercat să aplaneze gravitatea conflictului: „Mi s-a făcut rău la serviciu şi m-a luat Salvarea. Dumnealui mi-a spus câteva vorbe urâte, iar mie mi s-a făcut rău. Sunt suferind cu inima, mi s-a făcut rău, m-au luat cu Salvarea şi m-au dus la spital. Mi-a spus spus nişte cuvinte urâte, dar astea se mai spun la nervi. Nu e primul şef care spune cuvinte urâte. O fi şi dumnealui stresat, o fi având probleme la serviciu”.

Va descinde la Galați și Corpul de Control al Gărzii Naționale de Mediu

Scandalul de la Garda de Mediu Galați va fi anchetat și de  Corpul de Control al Gărzii Naționale.

„Corpul de Control al Gărzii Naționale de Mediu va veni la Galați, urmând a stabili măsurile care se vor lua pe linie administrativă”, a declarat comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Aurelian Păduraru.

O anchetă cu final previzibil

Nu știm cum se va finaliza ancheta polițiștilor, pe cine vor găsi vinovat de escaladarea conflictului, dar în privința anchetei disciplinare a Corpului de Control al Gărzii Naționale de Mediu este foarte probabil ca cel care va fi găsit vinovat și va fi sancționat disciplinar să fie comisarul Daniel Tudorache, deoarece actualul comisar-șef Sorin Dănăilă beneficiază de o protecție.

Sorin Dănăilă este membru al PNL Galați și a fost numit comisar-șef pe data de 1 iulie. Anterior, el a fost director la ANIF Galați, de unde a fost destituit, în locul lui fiind numit un alt liberal, Sorin Pârvu, care este finul de cununie al liderului PNL Galați, deputatul George Stângă.

Și comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Aurelian Păduraru, este tot membru al PNL Galați și a fost susținut tot de liderul organizației, George Stângă, pentru numirea în funcția de de secretar de stat la MAI, de unde la sfârșitul lunii mai a fost transferat în funcția de comisar general.