Incendiile care au devastat peste 100.000 de hectare de teren în Grecia sunt acum sub control

Incendiile de vegetație din Grecia sunt acul controlate în urma unor precipitaţii şi unei scăderi a temperaturii atmosferice. Focul a devastat peste 100.000 de hectare de teren din această țară.

„Începând de ieri (joi), nu mai există un front activ major, ci doar focare răzleţe”, a declarat AFP un purtător de cuvânt al pompierilor, în urma unor precipitaţii în regiune şi unei scăderi a temperaturii atmosferice.

Echipe de sute de pompieri, susţinute din străinătate, rămâneau în alertă, din cauza riscului reizbucnirii focului pe Insula Evia, afectată cel mai dur de aceste incendii, dar şi în regiunea Arcadia, în Peninsula Peloponez, potrivit aceleiaşi surse.

Rafale importante de vânt urmează să aibă loc în weekend, care pot extinde rapid eventuale incendii.

Sute de case şi de întreprinderi mici au fost devorate de flăcări pe Insula Evia, situată la 200 de kilometri nord-est de Atena, dar şi într-o parte a Peloponezului şi la periferia Atenei, începând de la 27 iulie.

Aceste incendii provocate de caniculă la începutul lui august au cauzat pagube de mediu considerabile.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a evocat o catastrofă de mediu fără precedent, pe care a legat-o în mod direct de modificările climatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...