Incendiu într-un cimitir din Giurgiu

Un foc puternic a cuprins, vineri seara, cimitirul din comuna Vărăști, județul Giurgiu. Intervenția promptă a pompierilor a limitat pagubele, oprind flăcările să se extindă la casele și solarele din vecinătate.

Aproximativ 20 de tone de deșeuri menajere și 500 mp de lăstăriș și mărăciniș au ars, vineri seară, în cimitirul din localitatea Vărăști.

Potrivit reprezentanților ISU Giurgiu, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași și Punctului de Lucru Greaca au ajuns în cel mai scurt timp la fața locului și au reușit să limiteze propagarea flăcărilor la solarele din apropiere și la o locuință.

După ancheta derulată la fața locului, pompierii au concluzionat că, cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui foc în aer liber, lăsat nesupravegheat.

De aceea, ei reamintesc faptul că folosirea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, pe timp de caniculă sau de vânt este interzisă.
Incendiile se pot extinde într-un timp foarte scurt, pot afecta culturile agricole, locuințele, fondul forestier sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.

De asemenea, pompierii recomandă fumătorilor să nu arunce resturile de la țigară la întâmplare pentru că pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ion Simu Alexandru si Bogdan Mindrescu

Alertă la Ministerul Transporturilor. „Săgeata” lui Mîndrescu se spovedește la DNA....

Începerea urmăririi penale de către DNA față de cei doi directori de la CFR SA - Ion Alexandru Simu și Petru Ceșa, a băgat...

EXCLUSIV. A început campania de „managerizare” politică a companiilor și regiilor...

Actuala coaliție de guvernare PNL-USR-UDMR este disperată să-și impună camarila de partid în funcțiile de conducere ale societăților comerciale și companiilor de stat, dar...