Incendiu la Arhiepiscopia Tomisului, în timp ce ÎPS Teodosie oficia Acatistul Învierii Domnului (video)

Mansarda Arhiepiscopiei Tomisului a luat foc, sâmbătă seara, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale. Din primele informații nu au fost persoane evacuate și nici nu ar fi vorba de victime umane, ci doar de pagube materiale.

 

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost soilicitaţi să intervină la un incendiu produs la sediul Arhiepiscopiei Tomisului, după ce a fost semnalat un incendiu la mansarda clădirii.

Pompierii intervin cu șapte autospeciale. La ora redactării acestei știri nu se cunoaște dacă există victime și nici care este nivelul pagubelor materiale.

La ora la care pompierii au fost anunţaţi de producerea incendiului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie oficia la Catedrala Arhiepiscopală Acatistul Învierii Domnului. Catedrala Arhiepiscopală se află foarte aproape de locul incendiului. Slujba religioasă a fost transmisă pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului, dar a fost întreruptă la un moment dat.

„În fiecare sâmbătă seara avem slujbă în catedrală şi Înalt Prea Sfinţitul era acolo. Împreună cu pompierii am discutat posibilitatea evacuării. Dânşii ne-au spus la un moment dat că, dacă se va pune problema, ne vor comunica şi vom evacua. Nu s-a pus problema. În catedrală erau vreo 30 de oameni. Am vorbit cu Înalt Prea Sfinţitul. Dânsul a văzut incendiul, a zis că este cooperant, dacă se pune problema să evacuăm şi catedrala, evacuăm şi catedrala”, a transmis Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...