Incendiu la o biserică ortodoxă din Roma

Aseară, la biserica ortodoxă rusă Santa Caterina Martire din Roma (cunoscută și drept biserica Santa Caterina d’Alessandria), aflată în incinta parcului Villa Abamelek, lângă reședinta Ambasadorului Rusiei la Roma, de pe via del Lago Terrione, dar și la câțiva pasi de San Pietro, a izbucnit un incendiu.

Din fericire, nu, nu în biserică, ci într-o magazie a acesteia, unde grădinarul sfântului lăcaș își ținea uneltele. Deși carabinierii și pompierii au venit imediat la fața locului, adică, în jur de ora 22.00, încă nu se cunosc cauzele izbucnirii focului. Investigațiile continuă.

Nu este exclusă posibilitatea ca, având în vedere că vorbim despre o biserică ortodoxă rusă, pe fondul războiului din Ucraina, focul să fi fost pus în mod intenționat de o mână criminală. Cert e, deocamdată, că focul s-a extins foarte mult din cauza unor materiale inflamabile și că nu sunt victime.

Biserica Santa Caterina Martire (sau Santa Caterina d’Alessandria) este o construcție nouă, abia a fost finalizată în 2009.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole