Incendiu la o școală din Vaslui. Nu erau copii sau cadre didactice în clădire

Incendiul izbucnit, vineri dimineaţă, la anexa unei şcoli din localitatea vasluiană Poieneşti s-a extins şi la acoperişul clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi, forţele de intervenţie care acţionează la faţa locului fiind suplimentate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, la locul producerii incendiului acţionează patru maşini de stingere şi un echipaj de prim ajutor.

Incendiul s-a produs înainte ca elevii să ajungă la şcoală.

„La Poieneşti sunt 126 de copii, care au intrat la ore în sistem online. Şcoala era oricum pe scenariu galben. Clădirea este din anul 2012 şi are ca sursă de încălzire o centrală pe lemne. Avem angajat fochist cu normă întreagă. Referitor la autorizaţia pentru incendiu, reprezentanţii ISU sunt în măsură să ofere astfel de informaţii. Din datele pe care le am, este depusă documentaţia pentru obţinerea acestei autorizaţii”, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul general şcolar din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Loredana Roman.

La faţa locului s-a deplasat şi prefectul judeţului, Mircea Gologan.

Pompierii acţionează pentru stingerea incendiului, urmând să precizeze care a fost cauza producerii acestuia.

1 COMENTARIU

  1. O manevra greșita, o neatenție a fochistului te poate duce la dezastru. ( Sau pote fi părăsirea locului de munca, ne supravegherea instalației termicei,ne supravegherea cazanelor si al arzătoarelor)
    Cu siguranța barometrele, termostatele, pompa de apa nu a funcționat corespunzător, după care temperatura a crescut iar un scurt circuit a fost declanșat automat.
    Norocul orb al fochistului ca nu a explodat cazanul… de altfel ar fi maturat întreaga zona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...