Arde acoperișul complexului rezidențial Persepolis din nordul Capitalei

Un puternic incendiu a izbucnit într-un cratier rezidențial de pe Șoseaua Nordului din București.

UPDATE 23:14 – Opt apartamente au fost afectate, marţi, de incendiul care a cuprins o clădire cu cinci etaje, de pe şoseaua Nordului din Capitală.

Flăcările au cuprins apartamentele aflate la etajul 5, de tip duplex, informează Biroul de presă al Inspectoratului Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Incendiul a fost localizat de pompieri. Nu au fost înregistrate victime.

Suprafaţa afectată de incendiu a fost de aproximativ 1.100 de metri pătraţi, arată sursa citată.

Dispozitivul care a acţionat în zonă a fost suplimentat, în total fiind angrenate 20 de autospeciale de stingere, patru autoscări, o autospecială pentru descarcerare şi una SMURD.

UPDATE 20:30 – Din primele informații reiese că apartamentul nu era locuit, acesta fiind pus la vânzare pe site-urile de specialitate.

UPDATE 20:05 – Se acționează pe 2 laturi ale clădirii, s-a pătruns în interior. Strada este îngustata de autoturismele staționate.

UPDATE 20:00 – Dispozitivul de stingere a incendiului a fost suplimentat. În acest moment, pompierii spun că se acționează cu 11 autospeciale de stingere. Suprafața afectată estimată este de 600 de metri pătrați. Cei de la ISU spun că nu sunt persoane rănite.

Incendiul s-a produs la fostul Hotel Persepolis, transformat ulterior în bloc de locuințe.

Echipele sosite la fața locului spun că nu au fost victime. Pompierii au intrat cu dificultate și încă nu le este comod deoarece accesul este foarte greu, spun martori de la fața locului.

Incendiul are șanse mari să se propage și la locuințele învecinate! Deflagrația s-a extins pe tot blocul.

La fața locului au intervenit 8 autospeciale de stingere a incediilor, cu 3 autoscări, un echipaj de la descarcerări și unul de la SMURD.

„Există posibilități de propagare a incendiului la clădirile învecinate, tot la partea superioară. Distanța dintre clădiri e relativ mică. Au fost mai multe apeluri succesive care au semnalat acest eveniment. A fost suplimentat numărul de autospeciale. Primele informații ne arată că incendiul s-a produs la un apartament de tip penthouse. Cel mai probabil, incendiul a avut o dezvoltare foarte rapidă. Suprafața inițială era de aproximativ 80 de metri pătrați, acum s-a ajuns la 600, există un risc foarte mare să se extindă. Nu a existat o persoană care să ne confirme sau să ne infirme că există persoane în acest apartament. Dezvoltarea incendiului e intensă, violentă”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt la ISU București. Acesta le-a  cerut persoanelor care se află în trafic să faciliteze deplasarea autospecialelor în zonă, locuitorii blocurilor învecinate au fost sfătuiți să închidă ferestrele pentru ca fumul dens să nu pătrundă în locuințe, iar locatarii care se află în vecinătatea acestui bloc au fost îndrumați să părăsească imobilul.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...