Începe etapa a III-a a campaniei de vaccinare. În jur de 500.000 de persoane înscrise din rândul populației generale

Pe 15 martie începe oficial cea de-a treia etapă a campaniei de vaccinare anti-coronavirus în România.

Premierul Florin Cîțu spune că până în prezent aproximativ 500.000 de persoane din rândul populației generale s-au înscris pe platforma electornică pentru vaccinare.

„Etapa a III-a de vaccinare începe mâine. Este foarte simplu. Dacă doriți să vă vaccinați, înscrierea se face prin intermediul listelor de așteptare. Peste 1,5 milioane de beneficiari sunt înscriși pe platforma electronică, din care aproximativ 500.000 sunt din rândul populației generale. Programarea se face online sau prin call center! Apoi veți primi notificarea locului disponibil în centrul pentru care ați optat”, a precizat Cîțu, pe Facebook.

A treia etapă a campaniei de vaccinare

Din 15 martie toți românii se vor putea înscrie pe listele de așteptare pentru a se vaccina împotriva coronavirusului.

Persoanele aflate pe listă se vor vaccina în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare.

În momentul în care va fi disponibilă programarea la vaccinare pentru populația generală, în platforma de programare vor fi vizibile, pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât și cele care vor fi operaționalizate în luna aprilie 2021.

După epuizarea sloturilor disponibile din centrele de vaccinare, se activează lista de așteptare, informează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID19 (CNCAV).

Fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri atât pentru categoriile vulnerabile și angajații din domenii esențiale, cât și pentru populația generală, iar ordinea alocării programărilor la vaccinare se va realiza în funcție de gradul de ocupare a locurilor de către categoriile prioritare înscrise pe listele centrului respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole