Începe „lockdown-ul climatic”? Țara în care din cauza poluării se trece la școală online și telemuncă

Autoritățile din capitala indiană Delhi au solicitat funcționarilor guvenamentali să lucreze în regim de telemuncă și au cerut ca instituțiile școlare să treacă la un regim de predare online timp de o săptămână, din cauza înrăutățirii calității aerului.

Șeful guvernului local a mai anunțat că inclusiv lucrările de pe șantiere ar trebui să își suspende activitatea timp de patru zile, începând de duminică. Agenţiile de stat vor fi plasate în regim de telemuncă de săptămâna viitoare, iar cele private vor primi o notificare pentru a opta pentru această măsură când va posibil.

Măsura intervine după ce Curtea Supremă din India a cerut autorităţilor un plan pentru a controla criza aerului din capitala ţării, ai cărei indici de calitate a aerului au depăşit 400 pe scara AQI, săptămână când a fost înregistrat şi un record de 500. Pe scara AQI, utilizată pentru indexarea poluării, valorile de peste 100 sunt considerate periculoase pentru copii, vârstnici şi persoane cu probleme respiratorii sau cardiace, iar cele de peste 300 sunt considerate periculoase pentru întreaga populaţie.

Capitala Indiei este acoperită de o ceaţă toxică

Consiliul central de control al poluării (CPCB) a cerut vineri autorităţilor să fie „pregătite” pentru a lua măsuri de urgenţă în faţa nivelurilor grave de toxicitate a aerului. Recomandările CPCB includ solicitarea adresată companiilor private şi de stat de a limita cu 30 % deplasările angajaţilor cu maşinile de serviciu şi folosirea transportului în comun, precum şi plasarea personalului în regim de telemuncă pentru a reduce emisiile poluante. Capitala Indiei este acoperită de mai multe zile de o ceaţă toxică, care a redus considerabil vizibilitatea din cauza particulelor suspendate în aer.

Poluarea aerului este atribuită mai multor factori, printre care emisiile de carbon atribuite fabricilor, arderea deşeurilor şi utilizarea petardelor în perioada sărbătorilor, un cocteil agravat de scăderea temperaturilor în această perioadă a anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...