Începe rotația cadrelor: 15 prefecți și subprefecți, numiți de Guvern. Alți cinci, destituiți

Cinci prefecți și subprefecți au fost eliberați miercuri din funcție în vreme ce alte 15 persoane au fost numite să ocupe același gen de fotolii, în diferite județe din țară.

Vestea proastă, a destituirii, au primit-o Lungu Tudorița (prefect de Bacău), Roșca Nicușor ( prefect de Dolj), Grigoraș Marian (prefect de Iaşi), Zamfir Daniel-Tudorel (prefect de Ilfov) și Sirop Flavius-Adrian (subprefect de Dolj).

Vestea bună a venit pentru Bogdănel Lucian-Gabriel (noul prefect de Bacău), Barbu Gheorghița-Daniela (prefect de Dolj), Marin Constantin (prefect de Ialomița), Cojocaru Petru-Bogdan (prefect de Iași), Neculae Simona (prefect de Ilfov).

Tot miercuri au fost ocupate și zece funcții de subprefect de către Lungu Tudorița (Bacău), Pavel Emilian (Bihor), Pătrașcu Lucian (Brașov), Cucu Sebastian (Covasna), Popescu Mariana-Venera (Dolj), Roșca Nicușor (Dolj), Grigoraș Marian (Iași), Ojog Costin-Alexandru (Ilfov), Floreanu Cosmin (Olt), Călin Florentina (Vâlcea).

2 COMENTARII

 1. A supraviețuit cineva vreodată camerelor de gazare naziste?
  Nu, nu chiar. Odată ce ai intrat în acele camere de gazare, urma să fii ucis. Prizonierii (în mare parte noi sosiți) au fost trimiși în camerele de gazare cu promisiuni că tocmai erau duși înainte de intrarea în lagăr. Li s-au promis locuri de muncă și mâncare și chiar li s-a spus să-și amintească unde sunt hainele pentru a le putea recupera după duș
  Odată ce toată lumea s-a dezbrăcat, au fost forțați să intre în camerele de gazare.
  Gardienii vorbesc tot timpul și aduc prieteni. Apoi ușile au fost închise și șuruburi și toți cei dinăuntru și-au dat seama ce se întâmplă. Panica a început să se răspândească pe măsură ce acele suflete sărace au început să bată în uşă
  O unitate specială SS trage în sus cu cristalele lor de cianură și le aruncă prin găurile de pe acoperiș. Oamenii au început să lupte și să lupte, încercând să ajungă mai sus pentru a putea respira.
  După 30 de minute, toate mișcările s-au oprit și gazul s-a disipat.
  În acest moment, Sonderkommandos (prizonierii evrei) intrau în camera de gazare și începeau să scoată cadavrele.
  Corpurile ar fi organizate în funcție de mărime, vârstă și conținut de grăsime de către cuptoarele de incinerare. Grăsimea face ca focul să ardă mai fierbinte, astfel încât cele slabe au fost asociate cu cele mari. Femeile ardeau întotdeauna bine și erau de obicei folosite pentru a face incinerația să meargă mai repede
  Cum ai supraviețui asta? Chiar dacă 30 de minute de călcare în picioare și cianura concentrată nu te-ar ucide, focul ar fi. Naziștii nu vor cruța niciodată pe nimeni trimis în camerele de gazare.

  Știm toate acestea datorită parțial Sonderkommandos care au supraviețuit războiului.

  Unul dintre cei mai faimoși a fost Filip Muller, un evreu slovac care a lucrat la camerele de gazare de la Auschwitz.
  Mărturia lui este neprețuită din punct de vedere istoric și foarte profundă.

 2. Avem, de asemenea, sute de gardieni și comandanți de lagăre care au mărturisit cele întâmplate. De exemplu, Perry Broad – un membru al SS care a lucrat la Auschwitz.
  El a dat o mulțime de mărturii despre cum au funcționat lucrurile la Auschwitz și oferă câteva din cealaltă parte a acestei grozăvii.

  Grabner și Hossler au continuat de pe acoperiș să dea sfaturi prietenoase, care au avut un efect calmant asupra oamenilor. „Pune-ți pantofii aproape de pachetul de haine, ca să-i poți găsi după baie.”

  „Apa este caldă?”

  „Desigur, dușuri calde – care este meseria ta?

  Un cizmar?

  „Avem nevoie de ei urgent, raportați-mi imediat după”.

  Astfel de cuvinte au spulberat ultimele îndoieli sau suspiciuni persistente. Primele rânduri au intrat în morgă prin hol. Totul a fost extrem de ordonat. Dar mirosul special i-a făcut pe unii dintre ei neliniștiți. Au căutat în zadar dușuri sau conducte de apă fixate în tavan.

  Între timp, holul era plin. Mai mulți SS intraseră cu ei, plini de glume și discuții. Ei și-au ținut discret ochii pe intrare. Imediat ce ultima persoană a intrat, au dispărut fără prea multă vorbă. Deodată ușa s-a închis. Fusese strâns cu cauciuc și asigurat cu fitinguri de fier. Cei dinăuntru au auzit că șuruburile grele erau fixate. Au fost înșurubate și cu șuruburi, făcând ușa etanșă.

  O teroare paralizantă mortală s-a răspândit printre victime. Au început să bată în ușă, cu mânia neputincioasă și disperare au bătut în ea cu pumnii. Râsul batjocoritor a fost singura replică. Cineva a strigat prin ușă: „Nu te arde, în timp ce îți faci baie”.

  Mai multe victime au observat că au fost îndepărtate capacele din cele șase găuri din tavan. Au scos un strigăt puternic de groază când au văzut un cap într-o mască de gaz la o deschidere. „Dezinfectorii” erau la lucru. Unul dintre ei a fost SS Unterscharfuhrer Teuer, decorat cu Crucea Meritului de Război.

  Cu o daltă și un ciocan au deschis câteva cutii cu aspect inofensiv, care purtau inscripția „ Zyklon, pentru a fi folosit împotriva paraziților. Atentie, otrava. A se deschide numai de personal instruit.” Cutiile erau umplute până la refuz cu granule albastre de mărimea mazărei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Horoscop 30 ianuarie 2023. Zodiile care primesc a doua șansă în...

Horoscop 30 ianuarie 2023. Unele zodii sunt privilegiate de Univers și primesc o a doua șansă fie că este vorba despre carieră sau vizează...