Începe turismul spațial! Când va fi lansată prima misiune

SpaceX, compania fondată de Elon Musk, va lansa miercuri prima sa misiune de turism spațial.

Este cea mai ambițioasă misiune SpaceX de până acum pentru că cei patru civili care se vor afla la bord vor petrece trei zile pe orbita terestră, la viteza de 28.000 km/h.

Misiunea se numește Inspiration4 și este prima oară când pe orbită ajung doar civili, și nu astronauți profesioniști. Lansarea va avea loc de la baza 39A, Kennedy Center, Florida.

Richard Branson și Jeff Bezos au făcut doar zboruri suborbitale, însă SpaceX va executa un zbor orbital de trei zile, ceea ce necesită o rachetă puternică și mult mai multă energie.

La bord vor fi patru persoane, printre care și miliardarul american Jared Isaacman, în vârstă de 38 de ani. Nu se știe cât a plătit, dar informațiile apărute vorbesc despre mai mult de 50 milioane dolari.

SpaceX a dus în ultimii ani zece astronauți NASA către Stația Spațială Internațională, dar acum este prima oară când pe orbită ajung patru civili și este vorba despre o misiune de trei zile, nu una de câteva minute de imponderabilitate suborbitală, cum a fost în cazurile Branson și Bezos.

În afară de miliardarul Isaacman, la bord vor mai fi trei oameni obișnuiți. Este vorba despre Hayley Arceneaux, o femeie care este asistentă la St. Jude’s Children’s Research Hospital, Sian Proctor, care lucrează ca profesor în științele pământului și Chris Sembroski, care are profesia de inginer.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole