Început de sezon estival încurajator pentru hotelurile de pe Litoral

Publicat: 02 iun. 2024, 07:30, de Cristian Matache, în Turism , ? cititori
Început de sezon estival încurajator pentru hotelurile de pe Litoral

Peste 30.000 de vizitatori se află pe Litoralul românesc în acest weekend, iar gradul de ocupare al hotelurilor depăşeşte 60%, conform declaraţiilor secretarului general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR), Corina Martin.

„Grad ridicat de ocupare, de 70%, în Mamaia şi Constanţa, unde toate camerele de hotel de 4 stele sunt rezervate pentru astăzi! După consultări cu agenţiile de turism şi hotelierii, gradul de ocupare al hotelurilor de-a lungul litoralului va depăşi 60% în acest weekend. Mamaia, Eforie Nord şi Costineşti sunt printre staţiunile cele mai aglomerate la începutul verii”, a transmis Corina Martin.

Conform sursei, turiştii se bucură de reduceri semnificative, între 60-80% faţă de tarifele sezonului de vârf, precum şi de facilităţi pentru copii, locuri de joacă, piscine încălzite şi spectacole cu animatori. Tarifele pentru cazare cu mic dejun variază între 120 şi 170 de lei pentru hoteluri de trei stele, între 170 şi 250 de lei pentru cele de patru stele, iar în regim all-inclusive între 370 şi 500 de lei pe cameră pentru două persoane.

„Spectacolele la Delfinariu, aventurile în parcurile din sudul litoralului, plimbările cu Telegondola Mamaia, croazierele pe mare din Portul Tomis, turul deasupra Constanţei şi Mării Negre cu Roata panoramică, precum şi mesele delicioase cu peşte şi fructe de mare în restaurantele din Marina Tomis sunt printre atracţiile cele mai căutate”, a adăugat secretarul general al federaţiei.

Evenimentele de stradă, concertele, petrecerile în cluburi şi restaurante sau pe plajă, împreună cu competiţiile sportive, atrag un număr mare de turişti şi vizitatori pe litoralul românesc. „Începutul de iunie este extrem de călduros, cu 33 de grade Celsius prognozate de meteorologi, iar temperatura apei mării este deja de 20 de grade, cu 4 grade peste media normală. Este un debut de sezon surprinzător de plăcut, aşteptat cu nerăbdare atât de turişti, cât şi de operatorii din industria ospitalităţii de pe litoral”, a concluzionat Corina Martin.