„Închide alte lucruri, să vină copiii doar la școală și înapoi”, cere un oficial din Ministerul Sănătății. Ea îl contrazice pe ministrul Cîmpeanu

Președinta Comisiei de medicină școlară din Ministerul Sănătății, Daniela Rajka, susține că „trebuiau făcute eforturi la nivel mai înalt: stimularea vaccinării, condiții mai aspre pentru vaccinare”. Dacă s-a spus „școlile se închid ultimele”, atunci „închide alte lucruri, să vină copiii doar la școală și înapoi”, mai cere medicul școlar.

 „Eu cred că trebuiau luate măsuri la nivel de societate și să nu ajungem la 6 la mie în decurs de o lună. Am deschis școlile la o incidență de sub 1 la mie și am ajuns în București la peste 10 la mie în curs de trei săptămâni.

Și cred că trebuiau eforturi făcute la nivel de societate, la nivel mai înalt: stimularea vaccinării, puse condiții mai aspre pentru vaccinare. S-a spus școlile se închid ultimele. OK, dar atunci închide alte lucruri să poată să vină copiii doar la școală și să-i duci înapoi acasă pe drumul cel mai scurt și cu un transport sigur”, a precizat președinta Comisiei de medicină școlară.

Daniela Rajka este și membru în Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Ea susține că a avut un punct de vedere diferit de toți ceilalți membri ai Grupului, când s-a luat decizia de a nu mai corela rata de infectare din localitate de trimiterea automată a elevilor în online.

„Mi s-a părut mai curând o decizie luată în grabă și fără să fie analizată, în așa fel încât să punem în prim-plan siguranța copiilor în școală”, a declarat aceasta.

Raika îl contrazice pe ministrul Educației

Ministrul Educației anunțase, pe 29 septembrie, că decizia de eliminare a pragului de 6 la mie a fost votată în unanimitate în Grupul de suport tehnico-științific: „exclusiv membri cu drept de vot, având competențe medicale/epidemiologice”.

Daniela Rajka a fost membru cu drept de vot în acest Grup tehnico-științific. Dar, în urma respectivei ședințe, și-a dat demisia ( precizarea a venit mai târziu, potrivit Edupedu.ro).

”Ar trebui, la nivel de societate, se înăsprim regulile, ar trebui, la nivel de școală, să înăsprim regulile și să respectăm regulile. Ar fi trebuit vaccinarea să fie mult mai mult susținută și cu testare corespunzătoare”, a mai spus președinta Comisiei de medicină școlară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...