Închiderea granițelor Ungariei îngreunează desfășurarea Supercupei Europei la fotbal

Supercupa Europei dintre Bayern Munchen și Sevilla FC ar trebui să aibă loc pe 24 septembrie la Budapesta, în Ungaria. Numai că Ungaria și-a închis granițele pentru străini, iar acum accesul jucătorilor și al fanilor este interzis.

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) discută cu autoritățile maghiare pentru a găsi soluții de a păstra desfășurarea meciului și inclusiv al fanilor. UEFA plănuiește să permită accesul a 20.000 de fani pe stadionul cu o capacitate de 67.000, adică o utilizare de 30% a numărului de locuri.

„Condiţiile de intrare în Ungaria pentru diferite grupuri de persoane (jucători, parteneri, staff, media şi fani) sunt parte a discuţiei”, se arată în comunicatul UEFA.

De la Porto la Budapesta

De la 1 septembrie, doar cetățenii străini cu un motiv valid pot circula pe teritoriul Ungariei și nu este clar care sunt condițiile pentru iubitorii fotbalului și pentru jucători.

UEFA nu va risca nimic în ceea ce privește siguranța persoanelor. Inițial, Supercupa care opune câștigătoarele Ligii Campionilor și Europa League trebuia să aibă loc în, dar a fost mutată la Budapesta din cauza pandemiei.

Meciurile din fazele superioare ale Ligii Campionilor și a UEFA Cup au fost reluate după o întrerupere de câteva luni provocată de pandemie și s-au derulat printr-un singur meci, nu tur-retur cum este în mod normal. Portugalia și Germania au asigurat stadioanele pentru desfășurarea meciurilor, dar spectatorii nu au avut acces la meciuri.

Pandemia de COVID-19 a amânat și Campionatul Mondial de Fotbal 2020, care ar fi trebuit să se țină în Japonia. Acesta a fost reprogramat, ca și Olimpiada de vară, pentru anul viitor.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...