Închisoare pentru specula cu alimente, în Ucraina. Zonele în care populația s-ar putea confrunta cu o criză alimentară

Rada Supremă a Ucrainei ia în considerare condamnarea la închisoare a persoanele care cresc nejustificat de mult prețurilor la produsele semnificative din punct de vedere social. În prezent, în pofida unor dificultăți de producție sau aprovizionare din cauza ocupării sudului Ucrainei și a tendinței populației de a face stocuri, nu se preconizează o lipsă de alimente, cu câteva excepții, susține analistul Clubului Ucrainean de Afaceri Agrare (UCAB), Svitlana Litvin.

Conform acesteia, în prezent nu există niciun motiv pentru a vorbi despre o penurie de alimente.

„Ucraina este o mare țară agrară care nu numai că se hrănește singură, dar oferă, de asemenea, produse alimentare de bază unei mari părți a populației lumii. Prin urmare, nu există niciun motiv pentru a vorbi despre o penurie de alimente”, a spus ea, citată de agenția ucraineană de știri Ukrainski Nivini.

Totodată, a precizat că există anumite excepții. În primul rând, acestea sunt cauzate de accesul temporar limitat la teritoriile Ucrainei specializate în cultivarea anumitor culturi. În special, în Hersonul ocupat și o parte din regiunea Zaporijjie sunt recunoscute pentru cultivarea industrială a cireșelor, ardeilor, cepei, vinetelor ori a pepenilor verzi.

În plus, problemele apar din cauza cererii rapide din partea populației, care este asociată cu dorința de a face rezerve alimentare în timpul legii marțiale (cum s-a întâmplat cu hrișca).

„Cu toate acestea, lipsa acestor produse poate fi acoperită cu ajutorul livrărilor de import de către partenerii noștri și aprovizionarea cu noua recoltă, obținută în alte teritorii ale Ucrainei”, a spus Lytvyn.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...