Incidența cazurilor de COVID se apropie de 30 la mia de locuitori într-o comună din Giurgiu

O comună cu 2.500 de locuitori, din județul Giurgiu, înregistrează, luni, o rată de incidență a îmbolnăvirilor COVID aproape de 30 la mia de locuitori.

27,14 la mie este incidența înregistrată luni în comuna Malu, din județul Giurgiu, comună care, de mai bine de o săptămână, ocupă zilnic primul loc în județ în privința ratei de infectare.

Potrivit datelor oficiale, comuna Malu are 2.500 de locuitori, iar rata de infectare crește vertiginos, de la o zi la alta.

Cele mai recente date – cele de luni, 18 octombrie – arată că în 17 din cele 54 de localități ale județului Giurgiu (inclusiv municipiul reședință de județ) rata de incidență COVID a depășit 10 la mia de locuitori, la nivel de județ acest indicator arătând 8,78 la mie.

În ultima perioadă, infectările COVID au crescut, zilnic, în medie, cu aproximativ 200 de cazuri, în timp ce media deceselor înregistrate la nivelul județului este în jur de 10 zilnic.

În același timp, ritmul de vaccinare este extrem de scăzut, astfel că mai puțin de un sfert din populația județului a fost vaccinată cu schema completă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole