Inclus printre cei mai periculoşi: Unde a fost găsit unul dintre cei mai căutați evadați

Un condamnat cunoscut pentru evadările sale spectaculoase şi inclus printre cei mai periculoşi opt infractori fugari din Italia a fost arestat în satul său natal din Sardinia, după cum a anunţat Ministerul de Interne italian, potrivit AFP.

În vârstă de 79 de ani, Graziano Mesina trebuie să ispăşească o pedeapsă de 24 de ani de închisoare pentru trafic de droguri internaţional, conform media locale. Poliţia l-a arestat într-o casă dintr-un sat de munte din Sardinia, Desulo, locul unde a crescut ca cel mai mic dintr-o familie cu 11 copii al căror tată era cioban. El nu îşi mai respecta controlul judiciar de anul trecut. Cu peste 40 de ani petrecuţi în închisoare pentru tentativă de crimă şi răpiri, el a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce a sărit dintr-un tren în timpul unui transfer sau după ce s-a deghizat în preot cu o altă ocazie, conform media. În 1970, tot conform media, a participat la un meci de fotbal al echipei sale favorite, Cagliari, îmbrăcat în femeie.

Gândul de a mă întoarce acolo pentru a muri m-a speriat

Ulterior, cu statutul de “pocăit”, Graziano Mesina a jucat un rol-cheie în eliberarea unui copil răpit, Farouk Kassam, determinându-l pe preşedintele italian de atunci să îl graţieze. Individul a lucrat o perioadă ca ghid turistic, însă în 2013 a fost din nou arestat pentru că a creat o reţea internaţională de traficanţi de droguri, ceea ce a dus la revocarea graţierii sale. Avocaţii săi au afirmat pentru agenţia italiană de presă ANSA că el a trecut printr-un an dificil ca fugar, în timpul căruia surorile sale au murit de Covid.

Întrebat de ce a evadat anul trecut, el a declarat: “Am petrecut deja prea mult timp în închisoare, peste 45 de ani, iar gândul de a mă întoarce acolo pentru a muri m-a speriat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...