Încotro ne îndreptăm? Acord incredibil între Amazon și agenții de spionaj

Trei agenţii de spionaj din Marea Britanie au încheiat un contract cu AWS, divizia de cloud computing a Amazon, pentru a găzdui materiale clasificate. Toae acestea în cadrul unui acord menit să stimuleze utilizarea analizei de date şi a inteligenţei artificiale pentru spionaj, potrivit Financial Times.

Jeremy Fleming, directorul GCHQ, a declarat anterior că utilizarea inteligenţei artificiale se va afla „în centrul” transformării agenţiei sale pentru a menţine ţara în siguranţă, în timp ce spionajul trece în era digitală. Noul serviciu cloud – conceput pentru a găzdui în siguranţă informaţii strict secrete – va permite spionilor să partajeze mai uşor datele din locaţiile de teren din străinătate şi să utilizeze aplicaţii specializate, cum ar fi recunoaşterea vocală, care poate „detecta” şi traduce anumite voci din înregistrări. De asemenea, va permite GCHQ, MI5 şi MI6 să efectueze căutări mai rapide în bazele de date.
CIA a semnat primul său contract de cloud de 600 de milioane de dolari cu AWS în 2013, în numele tuturor agenţiilor de informaţii din SUA. Serviciul a fost îmbunătăţit anul trecut în cadrul unui nou contract cu un consorţiu format din AWS, Microsoft, Google, Oracle şi IBM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole