INCREDIBIL: 80% din angajații Romsilva sunt rude iar direcțiile silvice au devenit adevărate afaceri de familie

Pe adresa unor instituții importante ale statului român, inclusiv Administrația Prezidențială, a ajuns în aceste zile o sesizare devastatoare a unui grup de salariați de la Regia Națională a Pădurilor-Romsilva privind jaful și afacerile uriașe desfășurate de către angajații de la Romsilva sub oblăduirea directorului general Teodor Țigan, dar și a celor care au condus și conduc Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

„Unele persoane conduse de interese străine de cele ale regiei sunt complet corupte”

În sesizare deținută și de PUTEREA se menționează că „în cadrul RNP lucrează, sub un conflit de interese total, un număr foarte mare de salariați care au activitate și la firme private de exploatare forestieră concurențiale sau care încheie contracte cu unitatea noastră”.

Practic, „conflictul de interese privește și alte situații aberante în care unele persoane conduse de interese străine de cele ale regiei sunt complet corupte și afectează buna și fireasca desfășurare a activităților silvice”.

Cumetrii la tot pasul și în toată pădurea

De asemenea, se face referire și la aspectul privind „modul de organizare și de lucru pentru că în această instituție a statului angajații în proporție de 80% sunt rude”.

„Acesta este un element care compromite imparțialitatea și independența în luarea deciziilor. Sunt directorii de direcții silvice, directori economici, șefi de birouri, șefi de ocoale care conduc echipe de lucru formate din soți, copii, frați, cumnați, veri etc persoane care iau măsuri ce nu sunt în conformitate cu legea”, se precizează în sesizare.

„Contracte pe sume exorbitante cu case de avocatură prietene”

Grupul de salariați care au sesizat jaful de la Romsilva susțin că „desfășurarea activității în cadrul aceleiași unități cu rudele trebuie interzise pentru că direcțiile silvice au devenit adevărate afaceri de familie între soți ingineri și soții economiste”.

Totodată, „documentele interne întocmite de aceștia arată clar o mușamalizare a furturilor, o intimidare a angajaților corecți, trafic de influență, abuz în funcție și corupție pe toate nivelurile”.

Mai mult, se precizează în sesizare că actualul „Consiliu de Administrație al regiei sub oblăduirea ministerului în care dispune reducerea numărului de posturi de juriști instituind posibilitatea funcționării acestei activități prin încheierea de contracte pe sume exorbitante cu case de avocatură prietene. De ce asta?”

„Teodor Țigan, personaj cu reputație pătată, vânător în timpul orelor de serviciu, autor al unor fapte penale”

Grupul de salariați de la Romsilva avertizează că „se urmărește prin externalizarea activității juridice înlăturarea oricărei forme de transparență a activității silvice, deși suntem în fața unui serviciu de interes public”.

„Se încearcă și se reușește minimalizarea activității juridice, ca rezultat al implicării juriștilor atât la tragerea la răspundere penală a numitului Adam Crăciunescu, fost director general, a numitului Mihăilescu Gheorghe, fost director general” și totodată ,„se dorește descurajarea juriștilor în apărarea fondului forestier și instituirea omertei și în ceea ce privește actualul director general Teodor Țigan, personaj cu reputație pătată, vânător în timpul orelor de serviciu, autor al unor fapte penale privind licitațiile de lemn și altele”. 

Trebuie precizat că Teodor Țigan a fost impus director la Romsilva de către premierul Ludovic Orban, la susținerea și recomandarea unui apropiat al lui Adriean Videanu, fiind garantat de PNL Arad.

De asemenea, Teodor Țigan este prieten la cataramă cu fostul director PSD al RNP, Adam Crăciunescu implicat în dosarul retrocedărilor ilegale pentru Paltin Sturza. Practic, prin această sesizare se dorește stoparea abuzurilor de la Romsilva și a jafurilor din pădurile statului român.

13 COMENTARII

  1. Ilegalități multe ,vânzări lemne fara documente , nepotism în Ocolul Silvic Dobrovat Iași ,increngaturi și afaceri cu parchetele ,vedeți afacerile de miliarde a brigaderului Ungureanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...