INCREDIBIL ANRE n-a primit toate facturile la curent electric de patru luni

La Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei-ANRE, factura de curent electric a fost anul trecut de circa 20.000 de euro, dar anul acesta, o mare parte din facturi sunt întârziate cu patru luni de zile.

ANRE: ”Nu am primit toate facturile pentru lunile august, septembrie şi octombrie 2022”

Jandarmul numărul unu al energiei electrice, ANRE, n-ar trebui să aibă probleme cu achitarea lunară a facturilor la curent electric, dar realitatea este cu totul alta.

PUTEREA a solicitat în această săptămână președintelului ANRE, Dumitru Chiriță, să precizeze care a fost valoarea facturilor la curent electric pe ultimele trei luni ale acestui an-august, septembrie și octombrie, și pentru aceeași perioadă a anului trecut.

Răspunsul acestuia demonstrează haosul care există la ora actuală în România privind achitarea facturilor de curent electric dar mai ales întârzierile de luni de zile de primire a facturilor.

”Valoarea facturilor de energie electrică achitate de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei pentru perioada menţionată din anul 2022, cu menţiunea că nu am primit toate facturile pentru lunile august, septembrie şi octombrie 2022”, se menționează în răspunsul ANRE pentru PUTEREA (vezi documentul în facsimil).

Ținând cont că ne aflăm aproape de sfârșitul lunii noiembrie 2022, putem spune că ANRE n-a primit toate facturile la curent electric de patru luni de zile. Dacă ANRE n-a primit facturile la timp, ce să mai zică omul de rând?

Facturile ANRE la curent electric au crescut cu 70% față de anul trecut

Din răspunsul ANRE pentru PUTEREA reiese faptul că pentru lunile august, septembrie și octombrie 2021, valoarea totală a facturilor de la cei trei furnizori a fost de 89.460 de lei, adică circa 19.000 de euro.

Din această sumă, cei mai mulți bani au mers către furnizorul ISPH  ISPH (Institutul de Studii și Proiectări Hidroenergetice)  -53.596 de lei, după care la Hidrolectrica – 19.791 de lei și Engie România – 16.073 de lei.

Pentru aceeași perioadă a anului acesta, doar Engie România a trimis la timp facturile către ANRE, iar ISPH doar factura pe luna august. Însă, se poate constata că valoarea facturilor emise de Engie România pentru ANRE pe anul acesta a crescut de la 16.073 de lei la 27.145 de lei, adică cu 11.172 de lei, ceea ce reprezintă o creștere de circa 70%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...